Nemzetközi foci

Sosem találja ki, hol lehet vezetőedző Steven Gerrard

A klasszis a harmadosztályban kezdhet új karriert.

A harmadosztályú Milton Keynes Dons lehet az első klubja vezetőedzőként Steven Gerrardnak, az angol válogatott és a Liverpool korábbi csapatkapitánynak. A BBC csütörtöki értesülései szerint a 36 éves középpályás már az első megbeszéléseken is túl van a klub vezetőivel.

Gerrard kedden jelentette be, hogy elhagyja az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Los Angeles Galaxy együttesét, amelyet másfél éven át erősített, de arról nem nyilatkozott, még játékosként vagy már edzőként képzeli el pályafutása folytatását. Korábban kizárólag nevelőegyesületében, a Liverpoolban futballozott.

A Londontól mintegy 100 kilométerre észak-nyugatra található Milton Keynes csapata jelenleg a 21. helyen áll a 24 csapatos harmadosztályban (League One). Az előző vezetőedző, Karl Robinson hat év után októberében távozott. Gerrard még nem szerezte meg az európai szövetség (UEFA) edzői A-licecét, de hamarosan befejezi a tanfolyamot. A BBC információi szerint a skót Celtic és az angol Newcastle United is szeretné játékosként a soraiban tudni Gerrardot.

Olvasói sztorik