Nemzetközi foci

Firminót is a Football Managerben szúrta ki a Hoffenheim

3,5 millió fontot fizettek érte szinte látatlanban.

„Hogyan kerülnek Európába ismeretlenül ilyen fiatal brazil játékosok?”. Alighanem sok futballszurkolóban felmerült már ez és sok hasonló kérdés, a válasz pedig egyre gyakrabban az, hogy a Football Manageren keresztül.

A sajtóban szinte hetente jelennek meg a Sports Interactive játékának tűpontos adatbázisát méltató cikkek és egyre többször derül ki, hogy bizonyos klubok előszeretettel alkalmazzák felderítő tevékenységük során.

Most épp Lutz Pfannenstiel, a Hoffenheim sportigazgatója nyilatkozott egészen meglepőt.

Pfannenstiel elmondása szerint ugyanis Roberto Firminót, az azóta már Liverpoolban futballozó, jelenleg 25 éves brazil válogatott támadót is a Football Manageren keresztül nézték ki maguknak.

A maceiói születésű játékos a CRB és a Figueirense csapataiban kezdte ifipályafutását, 2009-ben utóbbi klubnál, a másodosztályban mutatkozott be a felnőttek között és 12 gólt is lőtt egy idény leforgása alatt.

Ekkor fedezte fel magának a Hoffenheim sportigazgatója, aki a Football Managerből rengeteg adattal gazdagodott róla, majd stábjával elhatározta: megvásárolja őt. Erről a talkSPORTnak mesélt a szakember.

– Szóval azt mondja, hogy Ön és kollégája a Football Manageren keresztül fedezte fel Firminót, feltérképezte és 3,5 millió fontért leigazolta? – tette fel a kérdést a portál.

– Igen, körülbelül annyiért. Egy 17-18 éves brazil másodosztályú játékosnak ennyi az ára. Emiatt az emberek azt gondolják, egyből az első csapatnál a helye és ha nem így történik, feleslegesen kiadott pénznek veszik. Végül azonban 42 millió euróért és további jövőbeli juttatásokért adtuk el őt, úgyhogy azt hiszem, nekünk volt igazunk. Ilyen a jó felderítés! – válaszolta Pfannenstiel.

Firmino 2010 végén igazolt Németországba és 2011 tavaszán 11 meccsen csak 468 perc jutott neki, azóta viszont már a brazil válogatottban is 12 alkalommal lépett pályára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik