Nemzetközi foci

„Pozitív szemléletű, remek taktikus” – így látja játékosa Dárdait

A berliniek játékosa elárulta, mit mondott nekik Dárdai Pál az esetleges távozásáról.

Rövid szünet után hétvégén újra bajnoki mérkőzéseket rendeznek a Bundesligában, a remeklő Dárdai Pál Herthája pedig az Augsburg otthonában lép pályára. A találkozó előtt hosszabb interjút készített a Transfermarkta berliniek 24 éves játékosával, Marvin Plattenhardttal, aki csípősérülése után szombaton visszatérhet a pályára.

A tehetséges ballábas játékos a beszélgetés során kiemelte: több edzővel dolgozott már együtt pályafutása során, de Dárdai Pál irányítása alatt a pozitív gondolkodás különösen előtérbe került.

– Hálás vagyok az edzőmnek és a menedzsernek, hogy bizalmat szavaz nekem, próbálom mindezt a pályán meghálálni. Amikor mesterünk 2015 februárjában megérkezett a nagycsapathoz, azt mondta, hogy tetszik neki a hozzáállásom. Néhány nappal később a Mainz ellen játszottunk, a bajnokin végig pályán voltam és 2-0-ra nyertünk, nagyon pozitív „újrakezdés” volt ez az egész csapat számára.

Plattenhardtot arra is megkérték, mutassa be a Dárdai Pál-karaktert.

– Nagyon jó kapcsolatot ápolunk, remekül megértjük egymást, de ez az egész csapatra vonatkozik. Van egy nagyon emberi oldala az edzőnknek, aki ráadásul végtelenül pozitív szemléletű. Sokat beszél a játékosaival, törődik velünk, érdeklődik a hogylétünk felől, mindenre rákérdez. Azt gondolom, ez nagyon fontos. Taktikailag tökéletesen felkészít minket a következő mérkőzésre, illetve alaposan feltérképezzük az ellenfelet is – mondta a játékos, aki viccesen azért megjegyezte: Dárdai Pál néha azért tud igazán mérges is lenni. A játékos kiemelte, nagyon jó alapokra építkezhetnek Berlinben, ennek, valamint a pozitív szemléletüknek köszönhetően még jó néhány évig együtt dolgozhatnak és sikeresek lehetnek Dárdai Pállal.

Dárdai Pál neve az utóbbi időszakban egyre több csapatnál merült fel, legutóbb a Wolsfburggal hozták szóba a korábbi magyar szövetségi kapitányt. A védőt arról is kérdezték, a tréner esetleges távozása mennyire volt téma a játékosok között.

– Természetesen mi is olvasunk újságot, de igazán ez nem volt köztünk téma. Tudjuk, hogy Dárdai Pál „igazi Herthás”, azt gondolom, nagyon jól érzi magát Berlinben, ráadásul régóta áll a klub kötelékében. Sikeresek is vagyunk, szóval miért is állna szándékában távozni?! Nekünk azt mondta, hogy még céljai, teendői vannak velünk, és maradni fog. Ha megváltoztatja véleményét, és más csapatnál folytatja, az az ő személyes döntése lesz, ám biztos vagyok abban, hogy mindig jó döntést hoz majd – árulta el Marvin Plattenhardt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik