Nemzetközi foci

Messiék simán győztek Kolumbia ellen, aztán balhéztak a médiával – VIDEÓ

A győzelem után az egész csapat kiállt Lavezzi mellett.

Hajnalban rendezték a 2018-as világbajnokság selejtezőjének dél-amerikai mérkőzéseit. Argentína Kolumbiát fogadta, és elég korán, már a 23. percben kétgólos előnyre tett szert. A 10. percben Messi pazar szabadrúgásból talált be, védhetetlenül csavart a kapu bal felső sarkába. Tizenhárom minutummal később a Barcelona világklasszisa tekert középre a jobb szélről pontosan Pratto fejére, a csatár pedig nem hibázott ziccerben. A második játékrész kiegyenlítettebb focit hozott, ám a hajrába Di Maria is bevette Kolumbia kapuját, így végérvényesen eldöntve a három pont sorsát.

A mérkőzés végén nem mindennapi jelenetnek zajlottak le a sajtótájékoztatón. Az argentinok csapatkapitánya, Lionel Messi az egész csapattal együtt jelent meg az újságírók előtt és kijelentették, hogy a továbbiakban nem kívánnak nyilatkozni és bojkottálják a médiát, mégpedig az Ezequiel Lavezzi miatt kitört botrány miatt. Az 51-szeres válogatott játékos nem került be Argentína keretébe, a pletykák miatt azért, mert marihuánát találtak nála.

Lavezzi azonnal reagált a hírekre, és csalódottan lépett fel a hamis hírek ellen, mint írta, “ezzel tönkretehetik a karrierjét és lejáratják a családja előtt”. Lionel Messiék elmondta, a sajtó egyáltalán nem tiszteli a focistákat, a Lavezzivel kapcsolatos pletykákkal pedig az újságírók átléptek egy határt, ezért a válogatott játékosai a továbbiakban nem nyilatkoznak – írja az ESPN.

A hajnali órákban pályára lépett Brazília is, amely a második félidei két góljának köszönhetően magabiztosan hozta el a három pontot Peruból, így már négy pont az előnye az élen Uruguay előtt. A brazilok góljait Gabriel Jesús és Renato Augusto szerezte.

A harmadik dél-amerikai mérkőzésen Chile 3-1-re legyőzte hazai pályán Uruguayt. Cavani már a 9. percben vezetést szerzett a vendégeknek, Chile az első félidő hosszabbításában egyenlített, a fordulás után pedig Alexis Sánchez duplájának köszönhetően otthon tartotta a három pontot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik