Nemzetközi foci

MOL Arénára keresztelik az új dunaszerdahelyi stadiont

Az olajvállalat hosszú távú együttműködést kötött a dunaszerdahelyiekkel.

A MOL 22%-os tulajdonrészt vásárolt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) előírásai alapján 4. kategóriába sorolt, a tervek szerint több mint 13 ezer férőhelyes dunaszerdahelyi stadionban. A névadó jogokkal élve az elkészült a stadiont MOL Arénának fogják majd hívni. Az aréna ad otthont a Szlovákiában népszerű dunaszerdahelyi FC DAC 1904 labdarúgó klubnak, valamint az Ifjúsági Labdarúgó Akadémiának, amelyekkel szintén hosszú távú együttműködést kötött a vállalatcsoport. A megállapodás bejelentésével egy időben átadták az épülő stadion I. szakaszát is, amelynek részeként elkészült az egyik főtribün, valamint az oldalsó tribün.

A MOL a Slovnafton keresztül több mint 15 éve van jelen a szlovák piacon, most pedig a MOL márka közvetlenül is megjelenik az ország sportéletében. A stadionban 2 millió eurós alaptőke-emelés útján szerzett 22%-os részesedés, valamint a szlovák bajnokság egyik legnépszerűbb csapatával, annak utánpótlás képző akadémiájával történő együttműködés országos és nemzetközi szinten is erősíti a MOL márkaismertségét. A dunaszerdahelyi stadion több mint hatvan éve áll jelenlegi helyén, otthont adva az FC DAC 1904 labdarugó klubnak, amely a szlovák bajnokság második legmagasabb átlag nézőszámú csapata.

A 2018-ra felépülő MOL Aréna az UEFA 4. kategóriás stadionjaként alkalmas lesz női Európa- és világbajnokság, férfi Európa- és világbajnokság csoportmérkőzések, UEFA kupa csoportmérkőzések és selejtezők, Bajnokok Ligája csoportmérkőzések, valamint az U21 és kisebb nemzeti válogatott csapatok világbajnokságának megrendezésére is.

– A nemrég meghirdetett MOL 2030-as stratégiánk fontos része, hogy a jövőben is kiemelt figyelmet fordítunk a közép-európai régióra, így Szlovákiára is. Célunk, hogy közelebb vigyük az emberekhez a MOL-t, erre pedig a sporttámogatás az egyik leghatékonyabb eszköz, hiszen a sport iránti elkötelezettség tömegeket képes megmozgatni. Ezért is álltunk támogatóként a horvát illetve a magyar válogatott mögé, és ezért lépünk most együttműködésre a Közép-Európában jól ismert FC DAC futballklubbal – mondta Bacsa György, MOL-csoport stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója.

A részben megújult aréna nyitómeccsére november 19-én, 17 órakor kerül sor az FC DAC 1904 és az AS Trencsén közötti viadallal, amely közel hétezer fős nézősereget vonz majd. A stadion építése várhatóan 2018 első félévében fejeződik be, amikortól is a létesítményt MOL Arénának fogják hívni.

Olvasói sztorik