Nemzetközi foci

Sohasem találod ki, kire hajt az FC Barcelona

Spanyol lapértesülések szerint egészen hihetetlen igazolásra készül a klub: 2003 óta Ukrajnában futballozó 134-szeres horvát válogatott játékos érkezhet.

Nem vitás, Aleix Vidallal csúnyán „befürdött” a Barcelona: a Sevillából érkező jobbhátvéd képtelen megfelelni Luis Enrique elvárásainak, és az edző kerek-perec kijelentette, nem számít a 27 esztendős futballistára.

A katalánoknál ugyanakkor „hiányzik” egy játékos erre a posztra, és a Sport.es egészen elképesztő igazolás lehetőségét szellőztette meg. A barcelonai orgánum szerint Dario Srna, a Sahtar Doneck rutinos védője érkezhet a télen. A lap a TV3 csatornára hivatkozva azt írja, Srna éppen azzal a „profillal” rendelkezik, melyre a Barcának szüksége lenne.

A 34 éves horvát hátvéd nem egy vándormadár, hiszen 2003 óta az ukrán Sahtar légiósa. Dario Srna 134 alkalommal húzta magára a horvát válogatott mezét, a piaci értéke a Transfermarkt szerint négymillió euró, amit természetesen nagyban meghatároz az is, hogy a szerződése jövő júniusban lejár.

Srna – akit már szeptemberben is szóba hoztak az FC Barcelonával – egyébként játékban van, a Sahtar egyik kulcsembere: elképzelhető, hogy már csak néhány hétig…

Olvasói sztorik