Nemzetközi foci

Ronaldo az Aranycsapat legendáinak nyomában lohol

Túl sok ideje van ahhoz, hogy ne érje utol őket. Egy Magyarország elleni mesterhármassal Klosét már elcsípné.

Újabb két gólt jegyzett tegnap a portugál válogatottban Cristiano Ronaldo, aki ezúttal a lettek 4-1-es legyőzéséből vette ki a részét. A támadó ezzel 136 meccsen már 68 gólos a nemzeti csapatnál, ami Európa negyedik legjobb mutatója nemzeti színekben.

A napokban visszavonult Miroslav Klose lehet a következő, akit Ronaldo akár már ebben a selejtezősorozatban befog, hiszen a vb-k történetének örökös gólkirálya összesen 71-szer talált be német színekben, ami 137 szereplés alkalmával jött össze (vagyis Cristianónak a portugálok következő, Magyarország elleni meccsén mesterhármast kell elérnie, hogy ugyanannyi találkozón minimum ugyanannyi gólnál járjon, mint az egykori Bayern-csatár).

A következő két ember némileg messzebb van, de félő, hogy ha sosem látott formaromlás nem nehezíti a Real klasszisának dolgát, akkor előbb-utóbb őket is utoléri majd. Kocsis Sándorról és Puskás Ferencről van szó. Előbbi egészen hihetetlen mutatót tudhat magáénak: 68 mérkőzésen 75 találattal zárta válogatott karrierjét, vagyis több mint 1 gólos átlagot hozott.

Az abszolút éllovas azonban Puskás, aki 84-szer volt eredményes, ehhez pedig 85 magyar válogatott meccs kellett neki – az UEFA ehhez természetesen 4 spanyol fellépését is hozzáadta, ám ezeken nem tudott betalálni, vagyis 84/89-es mutatóval zárt.

Olvasói sztorik