Nemzetközi foci

Porig alázta a nagyképű Müllert a San Marinó-i válogatott sajtósa

Müllernek nem tetszett, hogy pályára kell lépni a miniállam ellen.

Tíz pontban foglalta össze Alan Gasperoni, San Marino válogatottjának sajtósa, hogy miért nincs igaza Thomas Müllernek, a német válogatott klasszisának. A játékos a miniállam elleni 8-0-s világbajnoki selejtezőn aratott siker után mondta azt, nem érti, mi értelme van az ilyen meccseknek, hiszen az eredmény ismert, a sérülés veszélye viszont fennáll. Erre a kijelentésre reagált Gasperoni.

A tíz pontból többek között kiderül, hogy azért volt szükség erre a mérkőzésre, mert világossá vált: Müller „olyan egyszerű csapat ellen”, mint San Marino képtelen gólt rúgni. „Ne mondd, hogy nem voltál kiakadva, amikor Simoncini megállított a gólszerzésben” – írja a sajtós, aki azt is kiemelte: több száz újságíró figyelmét hívta fel arra a találkozó arra, hogy akadnak még olyan srácok, akik az álmaikat követik, nem pedig Müller szabályait.

Gaperoni azt is hangsúlyozta: ez a mérkőzés legalább emlékeztette a San Marinó-i embereket arra, hogy igazi nemzeti csapatuk van, ráadásul mindez boldogsággal töltötte el őket. Odaszúrt Müllernek azzal is, ha nem lett volna az összecsapás, honfitársa, Serge Gnabry debütálásként nem lőhetett volna mesterhármast német színekben.

A tizedik pontban azt írja az újságíró ütős zárásként: „Ezentúl rájöttem, hiába viseled a legszebb Adidas-felszerelést, az én szememben mégis olyan valaki vagy, aki szandáljához fehér zoknit húz.”

Olvasói sztorik