Nemzetközi foci

Hat győzelem a cél a walesi csapatkapitány szerint

Nehéz helyzetben van az Európa-bajnoki elődöntős...

Ashley Williams, a walesi válogatott csapatkapitánya úgy véli, hogy a csoportelsőséghez mind a hat hátralévő mérkőzésüket meg kell nyerniük a világbajnoki selejtezősorozatban, miután szombaton döntetlent játszottak otthon a szerbekkel, így négy meccs után hat ponttal csak a harmadik helyen állnak.

Bár az idei Európa-bajnokság elődöntőse továbbra is veretlen a D-csoportban, sorozatban harmadszor fordult elő, hogy vezetés után döntetlent játszott. Ezúttal Aleksandar Mitrovic 86. percben elért fejesgólja fosztotta meg őket a további két ponttól.

„Még nincs minden veszve, pozitívnak kell maradnunk. Úgy érezzük, bármelyik csapatot le tudjuk győzni, s mivel ez egy nagyon szoros csoport, ha megnyerjük minden hátralévő mérkőzésünket, odaérhetünk az első helyre” – mondta az Everton védője, Williams.

A walesiek márciusban Dublinba utaznak, ahol az éllovas írekkel csapnak össze, majd júniusban egy újabb, nehéznek ígérkező idegenbeli összecsapás vár rájuk Szerbiában.

Az európai selejtezőcsoportokból automatikusan csak az első helyezettek jutnak ki a 2018-as oroszországi világbajnokságra.

Olvasói sztorik