Nemzetközi foci

Ferenc pápa fogadja a német válogatottat

Mario Götze némileg tart a nagy találkozástól...

FRISS:

A magánaudiencia keretében zajlott találkozó körülbelül egyórás volt, Joachim Löw és csapata 9 óra után nem sokkal már el is hagyta a miniállam területét.

Ferenc pápa hétfő délelőtt a Vatikánban fogadja a világbajnoki címvédő német válogatottat.

„Remélem, nem fogja leharapni a fejemet” – mondta Mario Götze, aki a 2014-es német–argentin világbajnoki döntő hosszabbításában győztes gólt szerzett. A Borussia Dortmund támadója arra utalt, hogy az argentin egyházfő közismerten szereti és figyelemmel kíséri a futballt.

A találkozó zárt ajtók mögött zajlik majd, a tervek szerint délelőtt 9 órától, a delegációt Reinhard Grindel, a német szövetség elnöke vezeti.

A németek pénteken 8-0-ra győztek San Marino vendégeként világbajnoki selejtezőn, majd Rómába utaztak, mert kedd este Milánóban az olaszokkal játszanak barátságos mérkőzést. Joachim Löw szövetségi kapitány elmondta, hogy a csapatszellem további javítása érdekében hétvégén nem foglalkoztak következő ellenfelükkel, inkább kikapcsolódtak, például városnézésen vettek részt.

„Ma a Colosseumba megyünk. Olaszországgal majd holnap foglalkozunk. A játékosoknak és nekem is különleges élmény lesz találkozni a pápával – közölte az edző vasárnap délelőtt. – A felkészülési meccset persze komolyan fogjuk venni. Szeretnénk legyőzni az olaszokat, mert ez szép évzárás lenne.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik