Nemzetközi foci

Dárdai a francia sztárcsapatból igazolna

A Hertha BSC kölcsönvenné a párizsiak fiatal csatárát, Jean-Kevin Augustint.

Tovább erősítené keretét a Hertha BSC magyar vezetőedzője, Dárdai Pál. A Bild című német lapnak elmondta: óvatosnak kell lenniük az igazolásokkal, mivel a klub nem tud nagyon sokat költeni, de természetesen nyitva tartják a szemüket, és elsősorban a fiatalokra és a kölcsönvételekre koncentrálnak.

Dárdai kívánságlistájának élén a 19 éves Jean-Kevin Augustin áll, aki pillanatnyilag a Paris Saint-Germain együttesében játszik. A felnőtt csapatban eddig csak négyszer kapott lehetőséget, de 53 perc alatt szerzett egy gólt és adott egy gólpasszt. A francia U21-es válogatottban négy meccsen három gólt lőtt.

Mint írják: gyors, technikás, ravasz és minden helyzetben kiválóan feltalálja magát támadásban. Persze, éppen ezért nem csak a berliniek figyeltek fel rá, a többi között már az Arsenal is meg akarta szerezni…

Augustinnak 2018-ig szól a szerződése a PSG-nél, de amíg ott nem tud stabil kezdő lenni, a gyors és technikás játékosnak szüksége van arra, hogy minél több lehetőséget kapjon, ezért nem lehetetlen a kölcsönvétele. Michael Preetz menedzser nyáron már egyszer tárgyalt Párizsban, de most újra próbálkozik.

A Hertha a saját utánpótlásából is meríthet: Németország egyik legnagyobb tehetségének tartják a 17 éves Arne Meiert. Dárdai tudja, hogy sok ügynök listáján ott szerepel a neve, ezért fogják meghosszabbítani a szerződését januárban – derül ki az Indexnyomán aBild cikkéből.

Olvasói sztorik