Nemzetközi foci

Griezmann megnevezte a világ harmadik legjobb játékosát

Ronaldo és Messi helye biztos, de a dobogó alsó fokára egy meglepő nevet mondott.

Közeleg a december, hamarosan megválasztják az év legjobb labdarúgóját. Szakértők szerint az idei esztendő is Cristiano Ronaldo (Real Madrid) és Lionel Messi (Barcelona) csatájáról szól majd – a portugál most egy Bajnokok Ligája- és egy Európa-bajnoki győzelemmel mindenképp argentin riválisa előtt jár.

Antoine Griezmann az előző szezonban döntőig menetelt a BL-ben az Atlético Madriddal, és nüanszokon múlt csak, hogy Ronaldóék helyett nem ők ünnepeltek győzelmet. Mellette harmadikak lettek a Barca és a Real Madrid mögött a spanyol élvonalban. A francia csatár a válogatottal is csak egy hajszállal maradt le a sikerről: az Eb-n gólkirály lett hat találatával, de a fináléban a portugálok ellen alulmaradtak a hosszabbítást követően. A Goal most az ezüstévét lassan záró csatárt kérdezte, hogy szerinte ki nyeri a megújuló Aranylabdát.

– Az első helyre Cristiano Ronaldót tenném, ugyanis nyert két trófeát. Aztán Lionel Messi következik, aki egyszerűen utánozhatatlan. Majd Jamie Vardyt mondanám harmadiknak, az angol bajnoki címe miatt. Ronaldo és Messi két szörnyeteg, két legenda. A következő tíz évben nem lesz olyan játékos, aki a nyomukba érhet. A magam részéről mindent megteszek, hogy megközelítsem őket amennyire csak lehet, és évről évre tovább szeretnék fejlődni, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból – mondta Antoine Griezmann.

Olvasói sztorik