Nemzetközi foci

Spanyolország nem hibázott a macedónok ellen

Az olaszok is négyig jutottak, Wales viszont otthon botlott. Három NB I-es játékos is pályára lépett a szombati európai vb-selejtezőkön.

Szombaton kilenc mérkőzéssel folytatódnak az európai világbajnoki selejtezők.

A D-csoportban Ausztria hazai pályán szenvedett vereséget a csoport élén álló Írországtól, a két nyeretlen, Grúzia és Moldova pedig egymással játszott döntetlent. Utóbbi mérkőzésen a DVTK légiósa, a grúz Murtaz Dausvili végig a pályán volt.

Az I-csoportban a horvátok zártkapus meccsen 2-0-ra verték a forduló előtt még veretlen Izlandot – Perisicet azonban elvesztették, ugyanis a horvát játékos az utolsó percben nyújtott lábbal csúszott rá ellenfelére, így kiállították. A másik meccsen Törökország 2-0-ra verte Koszovót, így megszerezte első sikerét a csoportban.

https://www.youtube.com/watch?v=lfZTiT9JR3g

Az esti mérkőzéseken Ukrajna minimális különbségű sikert aratott Finnország ellen, a szerbek viszont pontot raboltak Wales vendégeként.

A G-csoportban a két piros lapot is begyűjtő albánok 3-0-ra kaptak ki odahaza Izraeltől. Liechtenstein négyet kapott az olaszoktól, csak úgy, mint az újpesti Enisz Bardhival és a vasasos Kire Risztevszkivel felálló macedónok a spanyolok otthonában.

Európai vb-selejtezők, 4. forduló, szombati mérkőzések

D-csoport:

Ausztria–Írország 0-1 (0-0)

Grúzia–Moldova 1-1 (1-0)

Wales–Szerbia 1-1 (1-0)

I-csoport:

Horvátország–Izland 2-0 (1-0)

Törökország–Koszovó 2-0 (0-0)

Ukrajna–Finnország 1-0 (1-0)

G-csoport:

Albánia–Izrael 0-3 (0-1)

Liechtenstein–Olaszország 0-4 (0-4)

Spanyolország–Macedónia 4-0 (1-0)

Olvasói sztorik