Nemzetközi foci

Puskás halálának évfordulóján megemlékezést tart a Real Madrid

Halálának 10. évfordulója alkalmából Puskás Ferencre, az Aranycsapat és a Real Madrid legendás labdarúgójára emlékeznek hétfőn este a spanyol fővárosban.

A Spanyolországban Pancho becenéven közismertté vált Puskás Öcsi mellszobrának megkoszorúzása után a madridi Santiago Bernabéu Stadion elnöki páholyában egykori spanyol csapattársai, Amancio Amaro, Enrique Pérez Díaz (Pachín), Francisco Gento, José Emilio Santamaría és barátja, Tóth-Zele József, az Atlético Madrid volt játékosa idézik fel emlékeiket.

Az eseményen köszöntőbeszédet mond Julio César Iglesias neves spanyol sportújságíró és Gulyás Gergely, a magyar parlament alelnöke, valamint bemutatják a Szöllősi György által írt Puskás-biográfia spanyol kiadását is.

Puskás Ferenc az 1956-os forradalom leverése után került Spanyolországba, ahol 1958 és 1966 között játszott a királyi klubban. Összesen 528 meccsen lépett pályára a lila-fehér mezben és 512 gólt szerzett.

Első meccsét a Real Madrid stadionjában éppen 60 évvel ezelőtt játszotta, bár még nem a csapat játékosaként, hanem a Honvéd külföldön maradt együttesének tagjaként egy jótékonysági mérkőzésen az Atlético Madrid és a Real Madrid játékosaiból álló válogatottal.

Az évfordulós megemlékezést a Real Madrid, a madridi nagykövetség, a Real Madrid Magyar Szurkolói Klubja és a Puskás Akadémia szervezi.

Puskás Ferenc 2006. november 17-én hunyt el.