Nemzetközi foci

Feczesin hatalmas góljával nyert a Videoton a Partizan ellen – VIDEÓ

Fantasztikus formában a góllövőlista vezetője; Berg edzőmeccsen sem vitte túlzásba a cserélést.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Videoton FC – FK Partizan (szerb) 1-0 (1-0)
Felcsút, játékvezető: Szőts
Videoton: Kovácsik – Nego, Vinícius, Fejes (Barczi, a szünetben), Szolnoki – Pátkai, Juhász (Varga B., 71.), Hadzic – Kovács I. – Feczesin (Bévárdi, 89.), Scsepovics. Vezetőedző: Henning Berg
Partizan: Kljajics (Sztevanovics, 58.) – Radin, Balazics (Csirkovics, 85.), Osztojics, Miletics, Everton (Damjanovics, 85.), Marjanovics (Koszovics, 58.), Sztevanovics (Jovanovics, 71.), Jankovics (Djuricskovics, 71.), Leonardo (Bojinov, 58.), Djurdjic (Mutumbo, 58.). Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerző: Feczesin (41.)

Péntek este 18 órától a Partizan Beograd csapatával mérkőzött a Videoton FC a Pancho Arénában. A párharc az 1984-85-ös szezonig (amikor a fehérváriak többek között a szerbeken keresztül az UEFA Kupa döntőjéig meneteltek) visszamenőleg nagy hagyományokra tekint vissza, a két klub időről időre megmérkőzik egymással.

Legutóbb 2012-ben csaptak össze a felek, a csapatban már akkor is szerepet kapott Kovács István, Vinícius és Szolnoki Roland, míg a másik oldalról a 39 éves Szasa Ilics lépett pályára.

A fehérváriak mostani kezdője igencsak hasonlatos volt a bajnokin megszokottakhoz, de ezúttal az NB I-ben roppant kevés szerepet kapó Kovács István is bekerült. Szintén játszott Fejes András, aki Fiola Attila középhátvéd pozícióját kapta meg (bár egyikőjük sem belső hátvéd eredendően).

A kezdőrúgást a Partizan ellen 1984-ben négy gólt szerző Szabó József végezte el; Danko Lazovics és Marko Scsepovics, a szerbek korábbi játékosai pedig bekeretezett mezt kaptak volt klubjuktól.

Inkább a Videoton lépett fel kezdeményezően és hét méterről Scsepovics előtt adódott az első ziccer, miután Feczesin a szélen kicselezte védőjét és középre passzolt. A kapus szépen védett. Ezután Kovácsiknak adódott dolga, Djurdjics elől vett fel egy labdát, majd Sztevanovics lövését védte. A 19. percben már a kapus is tehetetlen volt, de Djurdjics a felső lécet találta el.

A 25. percben Jankovics löketét is védte a magyar hálóőr, majd csendesebb időszak következett, amely ismét a Vidi fölényét hozta el. A 38. minutumban Hadzic próbálkozott, majd jött a gól: Nego tekert középre, a hosszú oldalon, 11 méterről pedig a bombaformában lévő Feczesin kapásból lőtt, erős és pontos labdáját a kapus nem védhette (1-0).

Két csúnyább belépő jött ezután, Marjanovics és Miletics is sárgát kapott, utóbbi kemény faultja után Hadzicot ápolni is kellett, ezután pedig véget ért a játékrész.

A szünetben Fejest a nyáron sokszor kezdő, de már-már elfelejtett Barczi Dávid váltotta, aki az elmúlt időszakban az NB III-ban lépett pályára. A második játékrész Pátkai óriási ziccerével kezdődött: Barczi tekert a fejére, de hét méterről centikkel célt tévesztett a középpályás. Ezután Kovács István rúgott oda ellenfelének, amiért sárga lapot kapott, az esetet követően Pátkai reklamálásért járt ugyanígy. Az 58. minutumban Szolnoki tüzelt 17 méterről, kevéssel célt tévesztett.

A 70. percben Feczesin lőtt 18 méterről, de Sztevanovics leért. Nem sokkal később Bojinov lőtt mellé ziccerben. Ekkor sorban jöttek a szerb lehetőségek, de a végén mindig menteni tudtak a hazaiak. Radin is besárgult. A hajrában is frissített még a Partizan: Balazics és Everton lejött, Csirkovics és Damjanovics beállt. A 89. percben Bévárdi kapott lehetőséget a gólszerző, Feczesin helyén. 1-0-ra nyert a Videoton.

A címlapkép és a belső fotók a vidi.hu-ról származnak.

Olvasói sztorik