Nemzetközi foci

Átigazolás: mellőzött világbajnok és svéd csúcstehetség a topcsapatok radarján

Az angolok klubok ismét nagybevásárlásba kezdhetnek, eldőlhet az új Ibra sorsa is.

Hamarosan újra nyit az átigazolási piac, januárban ismét nagyot robbanthatnak az európai topklubok. Összeállításunkban szubjektív szempontból Top5-ös listán mutatjuk a lehetséges legizgalmasabb átigazolásokat.

Karim Benzema (Real Madrid)

A francia támadó egyelőre kiszorult a Real Madrid kezdőjéből, a bajnokságban csupán nyolc mérkőzésen 461 percet töltött a pályán – miközben sérülés is hátráltatta, de minden sorozatot figyelembe véve is mindössze 13 mérkőzésen számolt vele Zidane mester. A francia szakvezető a támadószekció összeállítását illetően a bőség zavarával küzd, hiszen Ronaldo, Bale, Morata és Lucas Vázquez is a gólokért felel. Benzema piaci értékét 60 millió euróra becsülik, sajtóhírek szerint Angliába költözhet, az Arsenalnál szinte minden átigazolási szezonban felmerült már a neve. A francia játékos legutóbb kisebb izomsérüléssel küzdött, de a napokban újra edzésbe állt.

Marco Verratti (PSG)

Egyelőre gyengélkedik a bajnokságban a címvédő PSG, a párizsiak csupán a harmadik helyen tanyáznak a Ligue 1-ben. Verratti kilenc bajnoki mérkőzésen csupán 572 percet töltött a pályán, és nem első ízben viselte rosszul, hogy edzője lecserélte. A legalább 40 millió euróra taksált olasz játékosra már januárban lecsapna a Chelsea, de a Manchester United is beszállhat a licitharcba.

Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)

Könnyen elképzelhető, hogy januárban elveszíti egyik legnagyobb erősségét a Borussia Dortmund. A gaboni támadó tavaly 39 gólig jutott, ősszel 14 találat és három gólpassz a mérlege. A Premier League nagyágyúi mellett (Manchester City, Arsenal, Chelsea) a Real Madrid radarján is szerepel, Aubameyang pedig korábban hangsúlyozta: álmai csapata a Királyi Gárda.

Cesc Fabregas (Chelsea)

A Chelsea-mester, Antonio Conte irányítása alatt kegyvesztetté vált Londonban a spanyol középpályás, aki a bajnokságban ősszel csupán 87 percet töltött a pályán, miközben sérülés nem hátráltatta. Aggodalomra persze semmi ok, a 29 éves világbajnokot hívja a Juventus, az AC Milan, a West Ham United és a Manchester City is. Szinte borítékolható, hogy a téli alapozást már új csapata színeiben kezdi meg.

+1 Alexander Isak (AIK Solna)

A svédek csúcstehetsége, Alexander Isak ősszel valósággal berobbant a köztudatba. A még mindig csak 17 éves játékos az AIK Solna színeiben idén 26 mérkőzésen már 11 gólnál és egy gólpassznál jár. A tehetség 190 centiméterre nőtt, hazájában nemes egyszerűséggel Ibrahimovichoz hasonlítják. Sajtóhírek szerint a Barcelona mellett a Real Madrid, a Bayern München, a Liverpool, a Leicester és a PSG is lecsapna a játékosra.

Olvasói sztorik