Nemzetközi foci

Ez durva! Szesztilalom lesz a világbajnokságon

A szurkolók a meccseken, és a közterületeken sem fogyaszthatnak majd alkoholt Katarban, csak a stadionoktól távol eső helyeken.

A 2022-es Katarban megrendezésre kerülő labdarúgó világbajnokság szervezői közölték, nem lehet nyilvánosan alkoholt fogyasztani a torna ideje alatt, csak bizonyos, a stadionoktól távol eső helyeken, bár ezek még nincsenek letisztázva.

– Nem lesz alkoholfogyasztás az utcákon, a tereken, de semmilyen közterületen, és ez egész biztosan végleges – mondta a szervezésért felelős hivatal az Al-Sharq nevű lapnak.

A szervezők azt is leszögezték, teljes mértékben ellenzik, hogy alkoholt áruljanak, és ezt a szabályt a torna idejére sem tervezik. A bizottság aggódik, hogy a részeg, ittas szurkolók a nyári Európa-bajnoksághoz hasonlóan balhét okozhatnak.

Katarban erősen szabályozzák az alkohol árusítását, még a külföldiek is csak külön engedéllyel fogyaszthatnak szeszesitalokat. Nemcsak emiatt lesz problémás a világbajnokság, ugyanis a komplett versenynaptárat át kell majd alakítani a rendhagyó novemberi időpont miatt – írja a sport365.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik