Nemzetközi foci

A Real Madrid védője a súlyos gyerekkori betegségéről vallott

Nacho Fernández már tizenkét éves kora óta cukorbeteg.

A Real Madrid saját nevelésű játékosa, Nacho Fernández 2013 nyarán csatlakozott a felnőtt csapathoz, azóta pedig már négyszer is magára húzhatta a spanyol válogatott mezét. A 26 éves hátvéd a Marcának adott nyilatkozatában azonban nem csak a labdarúgásról beszélt, hanem egy olyan betegségéről is, amivel már gyerekkora óta együtt kell élnie.

– Nagyon sokan nem tudnak arról, hogy cukorbeteg vagyok, de nem azért, mert eltitkoltam volna, hanem általában csak akkor jön szóba, amikor ellátogatok a kórházakba a kisgyerekekhez. Tizenkét éves korom óta van diabéteszem, de rendben van minden, mert nagyon óvatos vagyok vele. Focistaként is nagyon oda kell figyelnem az életvitelemre, ám ha az embernek még ilyen betegsége is van mellette, háromszor komolyabban kell venni. Ennek ellenére ugyanolyan normális ember vagyok, jól kezelem a betegségem – nyugtatott meg mindenkit Nacho Fernández.

– Amikor nem kapok lehetőséget, akkor is nyugodt vagyok. Szeretem kibeszélni a dolgaimat a családtagokkal. Amikor egy focista jó korban van, és nem játszik rendszeresen a csapatában, ezernyi dolog megfordul a fejében, hiszen az egy nehéz szituáció, de én mindig csendes vagyok és keményen dolgozok tovább ilyen esetben.

Olvasói sztorik