Nemzetközi foci

Bunda! 45-ször fogadott a saját csapata ellen az angol edző

Aligha van arcátlanabb menedzser Nick Bunyardnál, aki éveken át hasznot húzott éppen aktuális együttese vereségéből.

Bár az angol szövetségtől (FA) kapott eltiltása „csak” 2019 júliusáig tart, minden bizonnyal sohasem edzősködhet többet Bunyard, aki sportot űzött abból, hogy a saját csapatai ellen fogad.

Az angol hetedosztályú bajnokság Déli csoportjában szereplő Frome Town 36 éves menedzsere – a nyomozók szerint – 2014 szeptemberétől kezdve áprilisáig negyvenöt fogadást helyezett el a Frome és korábbi klubja, a Paulton Rovers kárára. Az FA közleménye szerint a tréner összesen 97 fogadás kötött, amelyből 45 érintette az általa irányított alakulatokat.

Az FA szabályzata szerint természetesen bármely olyan személynek tilos futballal kapcsolatos fogadást tennie, aki érintett a sportágban, függetlenül az esemény helyszínétől.

Amint a BBC honlapján olvasható, Frome Town már áprilisban felfüggesztette menedzserét, rögtön azután, hogy tudomást szereztek a szövetség nyomozásáról. Bunyard kifejezetten olcsón megúszta a háromezer fontos, vagyis nagyjából egymillió forintos büntetéssel. A Frome csak egy rövid közleményt adott ki az eset kapcsán, amelyben csalódottságukat fejezték ki, valamint jelezték, az ügy részletesebb megismerését követően kívánják részletesebben kommentálni a történteket.

A közelmúltban többször is elővettek játékosokat a szabályok megszegése miatt, ám amennyiben egy futballista a saját csapatát vagy ligáját nem érintő fogadásokat tett, csupán néhány hetes büntetést kapott. Bunyard esetében azért is különösen hosszú az eltiltás ideje, ugyanis akár befolyással is lehetett azokra a mérkőzésekre, amelyekre fogadott.

Olvasói sztorik