Nemzetközi foci

Ronaldónak adná az Aranylabdát a Fenomén

A brazil világbajnok nem csak portugál névrokonáról, de Zidane munkájáról is elismerően nyilatkozott.

Cristiano Ronaldo néhány napja 2021-ig szóló szerződést írt alá a Real Madriddal. Ennek kapcsán megszólalt a klub korábbi ikonja, a brazil Ronaldo is.

– Meglátásom szerint az lenne a legideálisabb, hogy Cristiano a madridi csapatból vonulna vissza, majd ezt követően a klub alkalmazásában dolgozna tovább. Ebben az évben, ha választanom kellene C. Ronaldo és Messi között, akkor a portugál zseninek ítélném az Aranylabdát; a címek és a trófeák miatt, amelyeket az elmúlt szezonban bezsebelt – nyilatkozta a 40 éves világbajnok a Claro Sportsnak.

Nincs könnyű helyzetben a Real Madrid kispadján Zinedine Zidane, a támadósorban ugyanis a bőség zavarával küzd – érthetően minden játékosa a kezdő-tizenegybe vágyik. A brazil szerint korábbi csapattársa jól használja a keretet, miközben a fiatalokhoz is bátran nyúl.

– Azt gondolom, egészséges versenyszellem figyelhető meg a klubnál – igaz ez Moratára és Benzemára is. Láthatjuk, hogy Lucas Vazquez, Isco és Marco Asensio is kapott már lehetőséget a bizonyításra, mindannyian élni tudtak a játékpercekkel, megérdemlik, hogy pályára lépjenek a királyi gárda színeiben. Zidane a legjobb, akivel valaha pályafutásom során játszhattam, immáron szakvezetőként is remek munkát végez. Igaz, még csak rövid ideje tevékenykedik edzőként, mégis hamar kivívta játékosai tiszteletét – dicsérte a Real Madrid mesterét a Fenomén.

Olvasói sztorik