Nemzetközi foci

Klopp: nem cipelhetjük a hátunkon a történelmet

A Liverpool edzője azt kéri, ne hasonlítsák őket a klub korábbi csapataihoz.

Jürgen Klopp menedzser azt szeretné, ha az FC Liverpool eredményes múltja nem lenne akadálya a mostani csapat sikeres szereplésének, és arra ösztönzi labdarúgóit, hogy a saját fejezetüket írják meg a klub történelemkönyvébe.

A Vörösök nagyszerűen kezdték a mostani idényt, 14 tétmeccsükből mindössze egyet vesztettek el, ennek nyomán a bajnokságban az élen állnak, a Ligakupában pedig bejutottak a legjobb nyolc közé.

„A mostani egy remek pillanat, bár tudom, hogy mindenki a múlthoz hasonlítgat bennünket. Mi történt három, öt, tíz, huszonöt éve – de ez a csapat új, újak vagyunk” – fogalmazott a német szakember a klub honlapjának nyilatkozva.

A Liverpool az angol futball történetének második legeredményesebb klubja, de 18 bajnoki címéhez 1990 óta nem tudott újabbat hozzátenni.

„A mi történetünk néhány hónappal ezelőtt kezdődött és nem lehet bennünket összehasonlítani senkivel. Nem cipelhetjük a hátunkon a történelmet, szabadon kell valamit alkotnunk a közeljövőben” – mondta Klopp, aki tavaly októberben kezdte el a munkát az egyesületnél.

Az FC Liverpool legközelebb jövő szombaton, a tizedik helyen álló Southampton otthonában lép pályára a Premier League-ben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik