Nemzetközi foci

Ancelotti szerint a Higuaín, Lewandowski duónál nincs jobb a világon

Az olasz mester óriási jövő jósol Dybalának.

A Bayern München szakvezetője, Carlo Ancelotti szerint Gonzalo Higuaín és Robert Lewandowski jelen pillanatban a világ két legjobb támadója, Paulo Dybala pedig jó úton halad, hogy a nyomukba érjen.

Az olasz mester a Real Madridnál már dolgozott együtt az argentin játékossal, mielőtt 2013-ban aláírt volna a nápolyiakhoz, míg a lengyel kiválóság nyár óta szerepel a kezei alatt a bajoroknál.

– Akkoriban nem tudtam meggyőzni Higuaínt arról, hogy maradjon Madridban. Mivel rendszeres játéklehetőséghez szeretett volna jutni, a Napolihoz írt alá. Gonzalo a világ legjobb középcsatára Luis Suárez és Lewandowski mellett. Robert nagyon komoly srác, nem viccelődik sokat, ennek ellenére mindenkivel jóban van az öltözőben. Lenyűgöző teljesítményre képes, ő a Bayern kulcsjátékosa, nem engedem, hogy Olaszországba igazoljon – árulta el a német rekordbajnok mestere.

Ancelotti elismerően beszélt a Juventust erősítő Dybala teljesítményéről is.

– Paulo és Neymar lehetnek a Ronaldo, Messi duó örökösei. Dybala nagyon különleges játékos, senkivel sem hasonlítható össze a múltból. A következő tíz évben történelmet írhat a Juvéval.

Az olasz mester azt is elárulta, kivel dolgozna legszívesebben együtt a közeljövőben.

– Messi kivételes játékos, hihetetlen dolgokra képes a pályán. Boldog lennék, ha egy nap az edzője lehetnék – nyilatkozta Ancelotti.

Olvasói sztorik