Nemzetközi foci

A Red Bull Angliában vásárolna csapatot

Az energiaital-gyártó cég tovább folytatná a terjeszkedését.

A Red Bull a világ számos részén rendelkezik már futballklubbal: Németországban a Gulácsi Pétert is soraiban tudó RB Leipziget, Ausztrában a Salzburgot birtokolja, de New Yorkban, Brazíliában és Ghánában is jelen van.
Ralf Rangnick az RB Leipzig sportigazgatója a múlt héten Angliába utazott, és három mérkőzést is megtekintett Londonban. A Chelsea mellett a Charlton és Brentford összecsapására látogatott ki. A Dailymail szerint a Charlton csapatában az U19-es válogatott Ademola Lookmanre volt kíváncsi. A Mirror pedig úgy tudja, hogy azért érkezett Angliába, hogy egy új projektet készítsen elő, melynek része lenne egy brit klub vásárlása. A lap arról számolt be, hogy a korábban szebb napokat megélt Leeds Unitedet vásárolná meg a Red Bull. A háromszoros bajnok alakulat jelenleg a másodosztály hatodik pozícióját foglalja el, így minden esélye megvan arra, hogy visszajusson a Premier League-be.

Az RB Leipzig a 2013-14-es szezonban még a német harmadosztályban szerepelt, idén viszont már a Bayern München mögött második a Bundesligában. A Red Bull sikersztorija pedig hamarosan Angliában folyatódhat?

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik