Nemzetközi foci

Mourinho bűnbakokat keres az öltözőben?

A Manchester United korántsem úgy teljesít, mint ahogyan azt a klubvezetők és a szurkolók elvárhatnák. A portugál mester játékosaiban keresi a hibát.

A vörös-ördögök hétvégén 3-1-re győztek a Swansea otthonában, s a portugál szakember az összecsapást megelőzően a MUTV-nek nyilatkozott, melyben több játékosának is odaszólt.
– Smalling úgy érezte, hogy jelenlegi állapotában nem tud 100 százalékos teljesítményt nyújtani. Luke Shaw pedig reggel közölte velem, hogy nincsen játékra kész állapotban, így újra kellett gondolnunk a védelmünk felépítését.

Mourinho a mérkőzést követően pedig figyelmeztette csapatát, hogy csak olyan játékosokat akar csapata öltözőjében tudni, akik minden helyzetben odateszik magukat a siker érdekében.
– Van különbség a bátorság, amellyel bármi áron is harcolok és a kisebb fájdalom között. A legnagyszerűbb futballisták számtalanszor játszanak úgy, hogy nincsenek százszázalékos állapotban. A csapatért mindent meg kell tenned – ez az én álláspontom. Ha egy napon találkozom a klub legnagyszerűbb, legsikeresebb játékosaival, biztosra veszem, hogy arról beszélnének, hányszor tették kockára a testüket, úgy, hogy közben mindenük fájt és sajgott” – mondta a SkySports riporterének a meccs utáni értékelésében. Hozzátette, talál pozitív példát is az öltözőn belül. – Bátor tett volt Phil Jonestól, hogy készen állt arra, hogy ilyen hosszú kihagyás után 90 percig a pályán legyen – zárta szavait.

Olvasói sztorik