Nemzetközi foci

Zamparini eladja a Palermót

A 75 éves üzletember egyelőre bízik Balogh és Sallai edzőjében.

Zsinórban hatodik vereségét szenvedte el hazai pályán a Palermo a hétvégén az AC Milan ellen (1-2), összességében pedig megszakítás nélkül az ötödiket, ráadásul ez volt a nyolcadik kudarcuk a szezonban. Nem túl impozáns számok, nem véletlen, hogy a Balogh Norbertet és Sallai Rolandot foglalkoztató szicíliaiak mindössze a 19. helyen szerénykednek. A Radio Anch’io Sport most a klub hírhedt tulaját, Mauro Zamparinit kérdezte.

– Letört vagyok, de nem dühös. Csaknem húsz pont különbség van a tabellán köztünk és a Milan közt, mégis olykor jobban játszottunk, és csak azért kaptunk ki, mert pechünk volt, iletve a játékvezető nem vett észre két tizenegyest. Tavaly azt hittem, már elértük a mélypontot, de még csak most közelítjük… – mondta keserűen Zamparini.

Az elnök-tulaj máskor hasonló esetben már réges-rég edzőt váltott volna, ám De Zerbi iránt egyelőre még él a bizalom

– Hogy marad-e a szezon végéig? Remélem. Elfogadom, hogy számára új a Serie A. Én és Gianni di Marzio igyekszünk átadni a tapasztalatunkat. Egy kissé másolnunk kell az amerikai focit, ahol az edzők külön a védekezésre és a támadásra szakosodnak – nyilatkozta az elnök.

Arról már a nyáron szó esett, hogy a Palermo kínai vevők kezébe kerülhet, ez a téma is előkerült az interjú során. Nem elhanyagolható tény, hogy az elmúlt hónapokban a két milánói csapat, az Inter és a Milan is távol-keleti befektetők tulajdona lett.

– Már négy-öt hónapja tárgyalunk. Hetvenöt éves vagyok és félre akarok vonulni, ráadásul Moratti és Berlusconi is eladták a részüket klubjaikban. Nem a magam számára szeretnék pénzt látni az üzletből, hanem Palermo városának. Továbbra is egyeztetünk – zárta szavait Zamparini.

Olvasói sztorik