Nemzetközi foci

Régen látott jó formában az Arsenal

Az észak-londoni derbit nem nyerték meg, de így is megőrizték a veretlenségi sorozatot.

Igazából azt is mondhatnánk, hogy csak a szokásos. November van, az Arsenal számára pedig minden szépnek néz ki. Igaz ugyan, hogy jelenleg csak negyedikek a Premier League-ben, de az első hely mindössze egy egységre van. Továbbjutásra állnak a Bajnokok Ligája csoportkörében, versenyben vannak a Ligakupában és még el sem kezdték a szereplést az FA Kupában.

A gondok általában nem is ekkor kezdődnek az “ágyúsok” háza táján, hanem január környékén – addig viszont egészen szép veretlenségi sorozatot építhetnek ki, ha minden a terv szerint halad.

Arséne Wenger fiai ugyanis a Tottenham elleni döntetlennel együtt immáron 16 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, ami 2009 tavasza óta a legtöbb. Akkor a sorozat az AS Roma BL-nyolcaddöntős győzelmével szakadt meg (Juan góljával nyertek az olaszok), ám a visszavágón végül tizenegyesekkel az Arsenal ment tovább.

A mostani sorozat augusztus 20. óta húzódik, 12 győzelemből és 4 döntetlenből áll és a Premier League, a Bajnokok Ligája (PSG, Basel, Ludogorets kétszer) és a Ligakupa (Nottingham, Reading) mérkőzéseit is magába foglalja. Legutóbb a Liverpool győzte le a londoniakat, méghozzá az Emirates stadionban 4-3-ra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik