Nemzetközi foci

„Ezer oka” van annak, hogy Balotelli miért nem válogatott

Az olasz kapitány nyilatkozott.

Noha Mario Balotelli immár két hónapja kiváló formában van, Giampiero Ventura, az olasz válogatott szövetségi kapitánya egyelőre nem számol a csatárral.

– Nem technikai okai vannak annak, hogy Balotelli nem szerepel a nemzeti csapat keretében. Nagyszerű képességei vannak, senki nem vitatja ezeket. Inkább ezer másik tényezőről van szó – mondta Ventura.

Balotelli a nyáron szerződött Nizzába, ahol hat bajnokin hatszor talált be, nagyban hozzásegítve a Nice-t ahhoz, hogy 12 forduló után a tabella élén álljon a francia élvonalban.

A pályán és azon kívül is megosztó személyiségű Balotelli kimaradt a Squadra Azzurra keretéből a nyári, franciaországi Európa-bajnokságon is. Májusban válogatottbeli csapattársa, Leonardo Bonucci primadonnaként jellemezte őt.

– Remek formában van az elmúlt két hónapban, azonban azt senki sem gondolhatja, hogy meg is változott ez alatt az időszak alatt – fejtette ki Ventura. Hozzátette ugyanakkor: azt nem zárja ki, hogy jövőre a csatár visszakerüljön a keretbe.

Az olaszok keretéből hiányzik Andrea Barzagli is: a Juventus 35 éves védője vasárnap, a Chievo ellen szenvedett vállsérülést, így nem lesz ott szombaton, a Liechtenstein elleni, idegenbeli világbajnoki selejtezőmérkőzésen, és a jövő keddi, felkészülési találkozón sem, amelyet a világbajnok német együttessel játszik az olasz válogatott.

Az már korábban kiderült, hogy Ventura Claudio Marchisióra sem számíthat, a középpályás bal lábával vannak problémák, s elővigyázatossági okokból nem fog pályára lépni.

Olvasói sztorik