Nemzetközi foci

Sima Roma-győzelem: Nagy Ádám sem tudott segíteni a Bolognán – VIDEÓ

Mohamed Szalah volt a hazaiak hőse, az egyiptomi triplázott.

Az AS Roma vasárnap este a Serie A tizenkettedig fordulójában a Nagy Ádámmal kiálló Bolognát fogadta hazai környezetben. A rómaiak nagyon hamar, már a 13. percben megszerezték a vezetést! Ekkor Szalah tüzelt a kapura, lövése megpattant Angelo da Costa lába előtt, így jutott a játékszer a hálóba.

https://www.youtube.com/watch?v=e81qDqCBg5g

Az első félidőben a hazaiak előtt adódott több lehetőség a gólszerzésre, ám végül egygólos előny birtokában mehettek pihenőre. Nagy Ádám több ízben akasztotta meg ügyesen a hazai támadások kibontakozását, de egyszer sem szabálytalankodott sárga lapot érően.

A második félidő elején Adam Masina remek lövéssel kínálta meg Szczesnyt, aki azonban hárítani tudott. Válaszul a túloldalon Dzeko ügyesen csapta be a bolognai védőket, ám a vendég kapus itt is jól állta a sarat. Túl az első órán eldőlni látszott a mérkőzés! A 63. percben Salah pompás kiugratás után ziccerben nem hibázott, így már duplánál járt. Ekkor sejteni lehetett, nagy bravúr kellene a bolognai pontszerzéshez…

A 24 éves egyiptomi támadó ezen az este megállíthatatlan volt, a 71. percben csapata harmadik gólját jegyezte. A játékos a Dzeko lövése utáni kipattanóra csapott le szemfülesen, a kapu előterében – senkitől sem zavartatva – már nem volt nehéz dolga…

A találkozó végeredményben 3-0-s római sikerrel ért véget, Nagy Ádám végigjátszotta a bajnokit, a WhoScoredosztályzatai alapján hatos pontszámmal zárt. A vendégek legjobbjának a kapus, Costa bizonyult, a három bekapott gól ellenére 7,3-as osztályzatot kapott.

Olvasói sztorik