Nemzetközi foci

Sallai Roland kezdett, de a három pontnak a Milan örülhetett

A fiatal magyar támadó bő egy órányi lehetőséget kapott bizonyításra, csapata nem tudta meglepni a milánóiakat.

Az olasz bajnokság tizenkettedig fordulójában vasárnap délután lépett pályára a Palermo, a szicíliaiak ellenfele az AC Milan volt. A hazaiaknál a kezdőben kapott helyet Sallai Roland, míg Balogh Norbert sérülés miatt nem állhatott Roberto De Zerbi rendelkezésére.

A milánóiak nagyon hamar, már az első negyed óra végén megszerezték a vezetést, Suso volt eredményes, íme a találat videón:

A magyar játékos szűk egy órát töltött pályán, helyére Diamanti érkezett a hajrára. Sallai Roland aktívan játszott: szöglet-, illetve szabadrúgást is elvégezhetett, a WhoScoredteljesítményét 6,5-es pontszámmal értékelte. Sallai lecserelése után Nestorovski góljával egyenlített a Palermo.

Végül azonban nem maradt el a papírforma Milan-győzelem, a csereként beállt Lapadula három perc alatt góllal tette le névjegyét, így alakult ki a 2-1-es vendég győzelem.

Az éllovas Juventus a Chievo otthonában szerepelt, Gianluigi Buffon pedig 600. alkalommal lépett pályára az olasz élvonalban. A torinóiak a második játékrészben Mandzukic góljával szerezték meg a vezetést, majd a hazaiak a 66. percben Pellissier büntetőjével egalizáltak. A három pontról végül Pjanic gondoskodott, a bosnyák játékos a 75. percben szabadrúgásból volt eredményes, így alakult ki az 1-2-es végeredmény.

Serie A, 12. forduló:

Chievo–Juventus 1-2 (0-0)

Genoa–Udinese 1-1 (1-1)

Palermo – AC Milan 1-2 (0-1)

Sassuolo–Atalanta 0-3 (0-3)

Fiorentina–Sampdoria 1-1 (1-0)

Inter–Crotone 3-0 (0-0)

AS Roma – Bologna 3-0 (1-0)

Pescara–Empoli 0-4 (0-3)

Szombaton játszották:

Napoli–Lazio 1-1 (0-0)

Torino–Cagliari 5-1 (3-1)

Olvasói sztorik