Nemzetközi foci

Újabb elismerés: legenda születik a Lipcse kapujában

Gulácsi Pétert példaképéhez, Van der Sarhoz hasonlítják: a holland kapus nyomába érhet.

Az UEFA legfrissebb cikkeszerint az RB Leipzig bravúros őszi menetelése aligha lett volna elképzelhető Gulácsi Péter teljesítménye nélkül. Kiemelik, a lipcsei újonc csupán eggyel kapott több gólt a bajnokságban, mint Manuel Neuer Bayern Münchenje, így a második helyen, két pont távolságból követik a német rekordbajnokot.

– Keményen dolgozunk, remek a csapatszellem, és fáradhatatlanul küzdünk a sikerekért – meséli az UEFA hasábjain Gulácsi Péter. Az, hogy kevés gólt kaptunk a bajnokságban, az egész csapat sikere. Még csak kilenc bajnokin vagyunk túl, hosszú még a szezon. Két lábbal a földünk járunk, egyelőre mindig csak a soron következő mérkőzésre koncentrálunk – árulta el a 26 éves magyar, aki kiemelte: a nemzetközi kupaindulást érő helyezés kiharcolásával egyelőre nem foglalkoznak.

Gulácsi azt is kiemelte, hogy a Bundesligában a legkisebb kapushiba is megbosszulja magát, a támadók ugyanis kíméletlenül kihasználják a kapu előtt adódó lehetőségeiket. A magyar játékos ezt emelte ki legnagyobb különbségként a Bundesliga 2-höz képest. Az UEFA cikkéből arra is fény derült, hogy Gulácsi egyik nagy példaképe Edwin van der Sar, aki az Ajax és a Manchester United kapusaként is csúcsra ért.

A 26 éves hálóőr nyári élményeiről így mesélt.
– Nagyszerű tapasztalatszerzés volt számunkra a nyári Európa-bajnokság, boldogok voltunk, hogy ott lehetünk Franciaországban és a hazánkat képviselhettük. Mindezt merem úgy állítani, hogy Eb-meccsen nem léphettem pályára.

Gulácsi azt is elárulta, mi a célja a vb-selejtezős sorozatban.

– Szeretném felvállalni a posztommal járó felelősséget, tovább fejlődni a játék minden elemében, és a lehető legtöbb mérkőzést játszani a magyar válogatott színeiben elsőszámú kapusként. A szurkolóink lelkesedése odahaza óriási, ez ad nekünk pluszmotivációt, arra „kényszerítenek” minket, hogy mindig csak előre tekintsünk.

Az UEFA szerzője kiemelte: remélhetőleg Bernd Storck csapatának összejön az újabb bravúr és a 2018-as oroszországi vébén is ott lehet a magyar együttes, de az is elképzelhető, hogy Gulácsi klubcsapatával már a következő szezonban megmutathatja magát a nemzetközi porondon. Ha így lesz, az UEFA szerint nem kizárt, hogy újabb legenda születik… Gulácsi idolja, van der Sar nyomdokaiba léphet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik