Nemzetközi foci

Nolito hagyja, hogy édesanyja kolduljon és mocsokban éljen

A Manchester City sztárja minden segítséget megtagad a korábban prostituáltként és heroinfüggőként élő Rociótól.

A 46 éves Rocio Agudo Duran elmondása szerint két évtizednyi heroinfüggőség és prostitúció után megpróbálja újjáépíteni az életét, ám fia, Nolito a Manchester City sztárja, egyáltalán nem hajlandó segíteni neki. Rocio elmondása szerint a börtönben már abbahagyta a drogozást – írja az angol Mirror.

– Akkor lettem függő, amikor 17 évesen egy családi vita után kidobtak otthonról, Nolito ekkor 21 hónapos volt. Rossz társaságba keveredtem. Lopnom kellett pénzt, hogy tudjak drogot venni, de a legtöbb bevételem prostitúcióból származott.

Azt állítja, összevesztek, miután azt kérte Nolitótól, segítsen a mozgássérült testvérének, Marc Antoniónak, aki végül múlt decemberben meghalt.

– Az első emelet alatti raktárhelyiségben élt Marc Antonio, mivel nem tudott a lépcsőn közlekedni. Könyörögtem Nolitónak, hogy vegyen számára egy megfelelő lakást, hogy méltóságban tudjon élni, de minden csak ígéret maradt. A felesége családja és az ex-narkós barátai meggyőzték őt, hogy romlik a megítélése, ha felvállal engem, és több pénze is marad, ha letagad. A pénz megváltoztatta a fiamat. Nem tetszett neki, ha őszintén elmondtam a véleményemet, és nem csak helyeseltem, mint a körülötte élők.

Amíg a Premier League egyik kiválósága százezer dollárt, vagyis csaknem 28 millió forintot keres hetente, addig az édesanyja mocsokban él, és koldulnia kell az utcán nap mint nap, hogy megélhessen. A City közel 14 millió fontot fizetett a szélsőért a nyáron, aki aztán teljesen hátat fordított a nyomorban élő édesanyjának. Rocio ezen a héten kitálalt a fiával kapcsolatban, és elmondta, hogy 2015 júliusa óta nem beszéltek egymással.

Az egyik utolsó üzenetében a spanyol focista ezt írta az anyjának: “B*zd meg, te csak akkor keresel, ha valamire szükséged van, fekete a lelked!”, majd így folytatta: “Ha koldulnod kell a bolt előtt, tedd azt. Ha lopnod kell, lopj!”.

Rocio erre tombolt a dühtől: ” Nem állsz ki az édesanyádért! Hazudsz a sajtónak, és azt mondod, hogy vigyázol rám.” Nolito – születési nevén Manuel Agudo Duran – időközben már nem fizeti a lakást abban a városban, ahol nevelkedett, így az édesanyja sem tudja azt fenntartani.

Rocio jelenleg egy lepusztult környéken próbál megélni és újjáépíteni az életét hatéves ikreivel (Candela és Jesus). Legújabb üzenetében a kezében tart egy képet az akkor még kisgyerek Nolitóról, és azt mondja: “Biztos vagyok benne, a PL-focisták mamái közül senki nem él úgy, mint én. Októberben betörtem a házba, ahol jelenleg is élek, miután a fiam már nem fizette az előző lakást. Rettegek, hogy akármelyik percben az utcára kerülhetek két kisgyerekkel, akiknek nincs hova menniük. Ez a ház nem alkalmas arra, hogy itt neveljem a gyermekeimet, nagyon nyirkos, és rengeteg patkány él benne.”

Rocio kiállt egy plakáttal az utcára, melyre ez volt írva: ” Rocio Agudo Durán vagyok, Nolito édesanyja. Munkát keresek, de a fiam egyáltalán nem segít nekem, minden erőmmel azon vagyok, hogy a két gyermekemnek ételt adjak.”

Nolito soha nem beszélt nyíltan a szüleiről, a nyilvánosság előtt az anyai nagyszüleit, Dolorest és Manuelt tartja az igazi szüleinek. Minden gólja után a nyolc évvel ezelőtt elhunyt Manuel emlékének ajánlja a találatait.

– A nagymamám és a nagypapám nevelt fel, ők iskoláztattak és segítettek mindenben, hogy sikeres legyek. A nagypapám olyan volt számomra, mint az édesapám, ő vette nekem életem első focilabdáját – nyilatkozta egyik korábbi interjújában Nolito.

Dolores, Rocio édesanyja, azaz a harminc esztendős futballista nagymamája is megszólalt a plakáttal kapcsolatban:
– Minden, amit a lányom írt és mondott, hazugság! Rettenetes, hogy be akarja mocskolni Nolitót. A probléma az volt, hogy Rocio egyre többet és többet kért tőle.Nem értem, egy anya hogyan tehet ilyet a saját gyermekével. Nolito szerény ember, és mindig igaz barátja volt a barátainak.

Olvasói sztorik