Nemzetközi foci

Aubameyang mesternégyessel intézte el a Hamburgot

A Bayern nem bírt hazai pályán Szalai Ádámékkal. Bundesliga-eredmények.

Az idei bajnokságban még nyeretlen, és a kilenc forduló alatt mindösszesen csak két gólt szerző Hamburgot huszonhét perc alatt elintézte a Dortmund gaboni támadója, Aubameyang, akinek ennyi idő is elég volt a mesterhármashoz. A csatár azonban nem állt le a góllövéssel, a második félidő harmadik percében még egyszer betalált, ezáltal pedig négy gólosra növelve a sárga-feketét előnyét.

A vendégektől rajta kívül még Ousmane Dembele is eredményes volt, a hamburgiakat pedig az vigasztalhatja, hogy sikerült annyiszor betalálniuk a mai meccsen, mint összesen az előző kilenc fordulóban, így kialakult az 5-2-es végeredmény.

Hiába játszott a második játékrészben óriási fölényben a Bayern München, a Hoffenheim kibekkelte döntetlenre a mérkőzést, és 1-1-et játszott a bajorok otthonában. A hajrában Hummels kapufát lőtt, Thomas Müller pedig kihagyta a kihagyhatatlant. A vendégek így már tíz meccs óta veretlenek, ezzel beállították a klubrekordot. Szalai Ádám nem kapott lehetőséget az összecsapáson.

Kleinheisler László csapata, a Darmstadt 3-2-es vereséget szenvedett a Bayer Leverkusen otthonában. A magyar középpályás kezdőként 75 percet játszott.

Bundesliga, 10. forduló

Eintracht Frankfurt – 1. FC Köln 1-0 (1-0)

Bayern München – 1899 Hoffenheim 1-1 (1-1)

SC Freiburg – VfL Wolfsburg 0-3 (0-1)

Hamburger SV – Borussia Dortmund 2-5 (0-3)

Ingolstadt–Augsburg 0-2 (0-0)

Bayer Leverkusen – SV Darmstadt 3-2 (1-0)

vasárnap játsszák:

RB Leipzig – FSV Mainz 05 15.30

Schalke 04 – Werder Bremen 17.30

pénteken játszották:

Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach 3-0 (2-0)

Olvasói sztorik