Nemzetközi foci

VB 2018: ismét bajok vannak a szentpétervári stadionnal

A gyepszőnyeggel is problémák adódtak.

Újabb gondok támadtak a 2018-as oroszországi világbajnokságra épülő szentpétervári stadionnal.

A nemzetközi szövetség (FIFA) ellenőrző bizottsága képviselőinek e hét elején zárult látogatásán derült fény rá, hogy baj van a Zenit Aréna pályájának stabilitásával, annak gyepszőnyegével, s a fű minősége és növekedési mutatói sincsenek rendben.

Amellett – derült ki Igor Albinnak, Szentpétervár helyettes kormányzójának a helyszíni bejárást követő nyilatkozatából – a FIFA-küldöttek elégedetlenek a beléptetési-ellenőrzési rendszerrel, s az edzőpályák minőségével is.

A korábbi orosz közlések arról szóltak, hogy a 68 ezresre tervezett stadion, amelynek alapkövét 2007-ben helyezték el, december végére elkészül, s a jövő év elején kezdődhetnek benne az apróbb munkálatok. A tervek szerint itt rendeznék a 2017-es Konföderációs Kupa döntőjét, a 2018-as világbajnokság idején pedig az egyik selejtezőcsoport küzdelmeit, továbbá az egyik elődöntős meccset, s a bronzmérkőzést.

A mostani kritikát megelőzően már érték bírálatok a Zenit Arénát, a többször módosított elképzeléseket és fejlesztéseket, ráadásul október elején egy munkás liftaknába zuhant és meghalt. A létesítmény munkálatai során ő volt a nyolcadik ember, aki életét vesztette.

A 2018-as világbajnokságra június 14. és július 15. között kerül sor 11 orosz város – Szentpétervár mellett Moszkva, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Jekatyerinburg, Szamara, Szocsi és Rosztov-Don – 12 stadionjában.

Olvasói sztorik