Nemzetközi foci

Óceáni hulladékból készültek a Bayern München és a Real Madrid mezei

Az adidas már korábban csatlakozott a műanyagszemét ellen küzdő kezdeményezéshez.

Az adidas már korábban csatlakozott az óceánokba kerülő műanyagszemét ellen küzdő Parley for the Oceans kezdeményezéshez. Az együttműködés eredményeként most két legendás futballklub, a Bayern München és a Real Madrid mezeit, valamint az UltraBOOST Uncaged futócipő-modellt is elkészítették az óceánokból kihalászott műanyag hulladékból.

Ez csupán az első lépések egyike volt: a márka hosszú távú céljai között szerepel, hogy kizárólag újrahasznosított műanyagot használjanak gyártásnál.

A most megjelent labdarúgómezek és a futócipő az első tömeggyártású termékek, amelyek óceáni hulladékból készültek. Az alapanyagot a Parley kampányának részeként halászták ki a Maldív-szigeteket övező vizekből, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az óceánok túlzott szennyezésére és egyúttal átfogó megoldást kínáljanak erre a problémára.

Az adidas x Parley labdarúgómezeket a csapatok hivatalos mérkőzésen is viselni fogják: a Bayern München játékosain a szombati 1899 Hoffenheim elleni meccsen, míg a Real Madrid gárdáján a november 26-i Sporting Gijón elleni összecsapáson lesz látható a különleges viselet.

Ezek teljes mértékben műanyag tengeri törmelékből készültek, míg a mezfeliratok vízalapú környezetbarát nyomatokból lesznek. Az egyediség jegyében a klubok emblémái, a három csík és a szponzor logók színe a fehér Real Madrid és a vörös Bayern München szereléseken is a mez alapszínével megegyező lesz.

A Parley futballmezek az www.adidas.com/parley oldalon és a kiválasztott üzletekben lesznek elérhetők mától (Bayern München), illetve november 24. csütörtöktől (Real Madrid).

Olvasói sztorik