Nemzetközi foci

Súlyos adócsalással vádolják Alexis Sánchezt

Az Arsenal támadóját, Alexis Sánchezt súlyos adócsalással vádolják abból az időszakból, amikor a Barcelona futballistája volt.

A spanyol El Periodico lap szerint a 27 éves chilei játékos ellen büntetőeljárás indul, mivel a képi megjelenésével eladott termékek bevétele után nem adózott 2012 és 2013 között, még a barcelonai időszakában. Alexis Sanchez állítólag átruházta a képi megjelenítés jogait a Numidia Trading nevű céghez, amely 99%-ban a chilei játékos tulajdonában van, innen ered a probléma.

Az El Periodico ugyanis azt állítja, hogy ugyanezen jogait az Inversiones Alsanra ruházta át, egy olyan chilei egyesületre, amelyet szintén 99%-ban birtokol. A fenti vállalatok egyikének sincs működő felépítése. 2011-ben igazolt Alexis Sanchez a Barcelonába, amelynek szerződésében állítólag a klub birtokolta a képi megjelenés jogát teljes mértékben, azonban a vádló ügyészek állítják, hogy a Numidia Trading nevű céggel akarta elkerülni az adózást a támadó. A lap 980.000 eurónyi elcsalt adóösszeget ír – adta hírül a goal.com

Nem Alexis Sanchez az első barcelonai játékos, akit adócsalással gyanúsítanak, Lionel Messi, Neymar, Javier Mascherano, Samuel Eto’o és Adriano is hasonló ügybe keveredett az elmúlt években.

Olvasói sztorik