Nemzetközi foci

Messi nem alkalmas csapatkapitánynak az argentin legenda szerint

„Félénk, visszahúzódó ember, nem az a vezéralkat.”

Daniel Passarella argentin legenda szerint van Lionel Messinél alkalmasabb játékos a válogatottban a csapatkapitányi poszt betöltésére. Messi ehhez ugyanis túl félénk és visszahúzódó – írja az origo.hu.

Az 1978-ban világbajnoki címet szerzett együttes csapatkapitánya egy ideje már nem számít főszereplőnek az argentin futballban, de a véleménye ettől még megvan a fontos dolgokról.

– Szerintem nem Lionel Messi a megfelelő ember erre a posztra. Ha nem ő lenne a csapatkapitány, egy komoly teher kerülne le a válláról. Argentínának már van egy vezére a csapaton belül, őt úgy hívják, hogy Ramiro Funes Mori. Attól, mert valaki tehetséges, még nem biztos, hogy megvannak a képességei ahhoz, hogy jól vezessen egy csapatot. Csodálom Messit, de ő egy félénk, visszahúzódó ember, nem az a vezéralkat – magyarázta Passarella.

Messi 2011 óta viseli a csapatkapitányi karszalagot, de az ő vezetésével sem sikerült megtörni a nagy átkot: 1993 óta nem nyert felnőtt tornát az argentin csapat, pedig 2014-ben vb-, 2015-ben és 2016-ban Copa América-döntőt játszott. A Passarella által említett Funes Mori 25 éves, posztja szerint védő, és a River Plate-től tavaly nyáron igazolt az Evertonhoz. A válogatottban eddig 16-szor játszott, de idén lett alapember, amikor 11 találkozón lépett pályára.

Olvasói sztorik