Nemzetközi foci

Két mérkőzést veszített el a zöld asztalnál az amatőr hibát vétő Bolívia

Négy pontjukba fáj Nelson Cabrera játszatása, Chile és Peru ajándékpontokat kapott.

Eddig sem állt túl jól a 2018-as oroszországi világbajnokság dél-amerikai selejtezőiben a vb-n története során háromszor (1930, 1950, 1994) járt Bolívia. Eddig 10 meccsen 8 ponttal rendelkeztek és gyakorlatilag minden esélyüket elveszítették a kijutás kiharcolására, de most még rosszabb helyzetbe kerültek.

A FIFA ugyanis a zöld asztalnál két olyan mérkőzés végeredményét is 0-3-ra írta át, amelyen pontot szereztek. Peru legyőzésének (2-0) és a Chile elleni döntetlen (0-0) alkalmával ugyanis összesen 21 percet kapott a Bolívar játékosa, Nelson Cabrera, aki mindkétszer Arcét váltotta.

Hiba volt. Cabrera ugyanis paraguayi születésűként 2007-ben egy ízben egy barátságos meccsen már szerepelt Roque Santa Cruz válogatottjában is, a futball szabályai szerint pedig egy játékos élete során csak egy nemzeti csapatban szerepelhet felnőttként.

Az amatőr hibát a FIFA most keményen szankcionálta, a négy pont levonásán túl 12 ezer svájci franknyi büntetést is kiszabott.

Bolívia helyezése egyébként nem változott, továbbra is 9. a 10 csapat közül. Ami pontokhoz jutó ellenfeleiket illeti: az eddig szintén nyolcpontos Peru már 11-nél jár, míg a nagy bajban lévő Chile 2 ajándékpontjával 16 pontos, így befogta az 5., ezzel legalább pótselejtezős Argentínát.

Ez a 2007-es Paraguay-Venezuela (1-1) mérkőzés okozta Bolívia vesztét


2007 (August 22) Paraguay 1-Venezuela 1… by RomanLucas

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik