Nemzetközi foci

Egy legendával szegényebben: Klose visszavonul

A világbajnokságok történetének legtöbb gólt szerző játékosa bejelentette, hogy szögre akasztja a stoplist.

Az ember mindig kissé letört lesz, amikor olyan sportoló hagy fel aktív pályafutásával, aki több mint egy évtizeden keresztül az adott sportág élvonalába tartozott. Hatványozottan igaz ez akkor, amikor a világbajnokságok történetének legtöbb gólt szerző játékosáról van szó. Miroslav Klose visszavonul.

Ezt kedden jelentette be a német válogatott legendája. A 38 éves csatár nyár óta csapat nélkül volt, legutóbb a Laziónál futballozott.

Annak ellenére, hogy Klose a Kaiserslautern, a Werder Bremen, a Bayern München és a Lazio gárdáiban is futballozott (a Bundesligában 2000-ben mutatkozott be, egy évvel később már a nemzeti csapatban is számítottak rá), az emlékezetben vélhetőleg nem ezek a teljesítményei, hanem a válogatottban szerzett számtalan gólja marad majd meg.

137 válogatott találkozón 71 alkalommal volt eredményes, amivel ő a német nemzeti csapat legsikeresebb játékosa – Németország sohasem veszített olyan találkozót, amelyen ő betalált. Ezekből 16-ot szerzett világbajnokságon.

A világbajnok, kétszeres német bajnok, kétszeres Német Kupa-győztes, egyszeres Coppa Italia-győztes támadó a jövőben Joachim Löw stábjában kap majd szerepet.

Olvasói sztorik