Nemzetközi foci

Verratti: rá se hederítsenek az ügynökömre

A középpályás frusztrált, de nincs valóságalapja a távozásáról szóló pletykáknak és Emeryvel is jól kijön.

Miután a nyáron is minden hír a boldogtalanságáról és az elégedetlenségéről szólt, a Marco Verratti távozásáról szóló pletykák új erőre kaptak a napokban: a PSG legutóbbi két bajnokiján Unai Emery vezetőedző a 60. percben lekapta a pályáról a sztárt, az elsőt követően pedig mintha szóváltásba keveredett volna játékos és edzője. Az újságíróknak több se kellett, színes sztorikat faragtak az esetből, az olasz középpályásnál pedig betelt a pohár, és a Goalnak írt terjedelmes levelében tiszta vizet öntött a pohárba – ebből közlünk most részleteket:

„Ezen a héten ismét rengeteg olyan dolgot mondtak rólam vagy velem kapcsolatban, ami egyszerűen nem igaz. A Marseille elleni mérkőzésen rengeteg rúgást kaptam a lábamra, ezért a félidőben megbeszéltük Emeryvel, megnézzük, hogy bírom a következő 15 percet. Ő úgy látta nem vagyok az igazi, én pedig úgy gondoltam, bírtam volna még – mindössze erről beszéltünk az oldalvonal mellett. Utólag nézve valószínűleg igaza volt a mesternek: én mindig minden körülmények között játszani akarok, ő pedig helyesen látta, hogy abban a szituációban ez nem éri meg a kockázatot.”

„Másnap mindenhol azt olvastam, hogy mérges vagyok Emeryre, és hogy végérvényesen összevesztem vele. Nem értettem, nem értettük a dolgot. Természetesen frusztrált voltam a cserét követően, hiszen a kapott rúgások miatt nem segíthettem tovább a csapatomat egy rangadón, ezt pedig nehéz elfogadni. De ennyi történt, semmi több. Ehhez képest odáig fajultak a dolgok, hogy téves információkra alapozva még az ügynököm is megszellőztette, hogy távozhatok Párizsból – de erre rá se hederítsenek, a saját sorsomról nem az újságok és nem is az ügynököm dönt, csakis én magam. Én pedig boldog vagyok a PSG-nél, nincs valóságalapja a távozásomról szóló pletykáknak.”

„Nem szeretem, amikor az újságírók viszályt szítanak ott, ahol semmi ilyesmiről szó sincs. Persze így lehet eladni az újságokat, ez vonzza a nézőket a televíziók elé, ugyanakkor hogy tiszteljük úgy a zsurnalisztákat, ha folyton valótlan dolgokat állítanak rólunk? Sajnos nem ez volt az első, és aligha ez az utolsó eset. Még egyszer: semmiféle vitám nincs Emeryvel. Néha talán nem értek egyet vele, de mindig elfogadom és tiszteletben tartom a döntését, jó kapcsolatban vagyok vele, ahogy az eddigi edzőimmel is mindig jó kapcsolatot ápoltam.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik