Nemzetközi foci

Pokoli! Pisztollyal fenyegették a játékvezetőket

A vajdasági Csúrogon nem telt nyugodtan a félidő a sporik számára.

Nem mindennapi esemény történt a Csúrogon lejátszott Hajduk–Sremac mérkőzés félidejében: a Vajdasági Liga déli csoportjában megrendezett találkozó szünetében a játékvezetői hármast pisztollyal fenyegették meg. A Sportski žurnal napilap írása szerint a játékvezetők és a vendégcsapat igazi tortúrán esett át Csúrogon, s ezt a találkozó küldöttje, Vladan Alekszics bele is írta a mérkőzés jegyzőkönyvébe – írja a VajdaságMa délvidéki hírportál.

– A játékvezetői hármas jól bíráskodott a nehéz mérkőzésen. Az incidensre a félidőben került sor, amikor a bírói öltöző ablaka előtt megjelent néhány személy, s egyikük pisztolyt vett elő, s megkocogtatta az ablakot, a másik pedig kezével pedig a pisztolyra mutatott. Nem láttuk az ablak előtt álló személyek arcait, mivel az ablak be volt sötétítve – olvasható az Alekszics által elkészített jegyzőkönyvben. A pisztolyos fenyegetésen kívül a vendégek képviselője, Zivko Curcin panaszt tett, hogy a hazaiak játékosa, Milos Radanovics mellbe vágta.

– Amikor megérkeztem a stadionba, néhány rövidre nyírt frizurájú fiatal, akik közölték velem, amennyiben nyerünk, nem fogom élve elhagyni a stadiont. A félidőben Radanovics megütött, majd a családomat is megfenyegette” – mondta Curcin, aki hozzátette, értesülései szerint három személyt pisztollyal való fenyegetőzés miatt őrizetbe vett a rendőrség.

– Ismeretlen személy pisztolyt fogott a bírókra, akik az öltözőben tartózkodtak. A találkozó mintegy 25 percig nem folytatódott, mert a játékvezetők addig nem akartak visszamenni a pályára, amíg Újvidékről nem érkezik meg a rendőri erősítés – nyilatkozta Curcin.

A Hajduk és a Sremac mérkőzése 2-2-es döntetlennel ért véget. Tizenkét forduló után a csúrogi Hajduk a második helyen áll 29 ponttal, s csak rosszabb gólkülönbségének köszönhetően szorult a járeki Mladost mögé, míg a Sremac Vojka 24 ponttal az ötödik helyen áll.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik