Nemzetközi foci

Hosszú hetekre kidőlt a Real alapembere, az Atlético ellen sem játszhat

Pepe felépülése akár hat hétig is elhúzódhat.

Hiába aratott 4-1-es győzelmet a Real Madrid hétvégén az Alavés otthonában a spanyol bajnokság tizedik fordulójában, a királyi gárda öröme nem lehet felhőtlen, hiszen hosszabb időre kidőlt a portugál középhátvéd, Pepe, akit a mérkőzés 24. percében már le is cserélt Zinedine Zidane vezetőedző.

Az orvosi vizsgálatok után a Real Madrid hivatalos tájékoztatása szerint a védő combizom-sérülést szenvedett a bal lábában. A csapat arról nem adott pontos információt, hogy mennyi időt kell kihagynia Pepének, ám az As szerint egy ilyen sérüléssel minimum 4-6 hétig nem állhat csapata rendelkezésére.

Ez az időszak pedig azt jelenti, hogy a Real Madrid nem számolhat a 33 éves védőjével az Atlético Madrid elleni derbin november 19-én. Mint ismert, a blancóknál egy másik középhátvéd, Sergio Ramos is sérüléssel bajlódik, de a legutóbbi információk alapján ő visszatérhet a városi rangadóra.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.