Nemzetközi foci

Nincs kész a Premier League-re a United 42 millió eurós szuperigazolása

Mourinho szerint Mhitarjannak még idő kell, ezért meccskeretbe sem kerül.

42 millió eurót fizetett a nyáron a Manchester United Henrih Mhitarjanért. Az örmény támadó kifejezetten az új menedzser, José Mourinho kérésére került Angliába, de egyelőre nem hogy nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, de még csak esélyt sem kap rá, hiszen nem játszik.

A négy bajnokin eddig 105 percet pályán töltő játékos Mourinho elmondása szerint egészséges ugyan, de nem kész a játékra.

– Nem sérült, száz százalékban a csapattal edz. Néhány hasonló kaliberű játékosnak azonban időre van szüksége, mire felveszi a tempót a nagyobb csapatoknál. Williannak a Chelsea-nél, di Maríának a Real Madridnál akadtak hasonló gondjai. Nincs még egy bajnokság a Premier League mellett, ahol az összes ellenféllel szemben a legmagasabb szinten kell játszani. Itt, ha nem teszed meg, nincs esélyed. Mhitarjannak idő kell, hogy igazi top játékossá váljon. Nehezítő körülmény volt ebben a periódusban, hogy egy sérülés miatt egy hónapig nem edzhetett. Természetesen hiszünk benne, hogy előbb-utóbb semmi gond nem lesz – fogalmazott Mourinho.

A 27 éves korábbi dortmundi játékos vélhetően egyelőre a meccskeretbe sem fogja tudni beverekedni magát a közeljövőben. A United szombaton 16 órától a Burnley-t fogadja.

Olvasói sztorik