Nemzetközi foci

Messi egymaga több gólnál jár, mint a Real Madrid BBC-je

Az argentin zseni rajongói újra Simeone edzőt idézik, aki szerint Leo egymaga veszélyesebb a Ronaldo, Bale, Benzema hármasnál.

Szinte hihetetlen, de igaz: Lionel Messi ebben az évadban – klubszinten – egyedül több gólnál jár, mint a Real nagy hármasa, a BBC-ként emlegetett Benzema, Bale, Ronaldo trió. A Barcelona futballistája hétszer volt eredményes a LaLigában, hatszor a BL-ben, és betalált a Sevillának a Spanyol Szuperkupa-meccsen is. Vagyis 14 idénybeli gólja van, méghozzá úgy, hogy sérülés miatt kihagyta a Gijón, a Mönchengladbach és a Celta elleni összecsapást.

Madridi oldalon Ronaldo két-két bajnoki és BL-találatot jegyez, ugyanennyi van Bale-nek (3+1) és Benzemának (4-0) is. A Messi-tábor Diego Simeone egy korábbi nyilatkozatát citálta elő, melyben az Atleti edzője – a Barca-csillag honfitársa – azt állítja, Leo egymaga veszélyesebb a Ronaldo, Bale, Benzema hármasnál…

Gólok ebben az idényben

  • Ronaldo: 4
  • Bale, Benzema, Ronaldo együtt: 12
  • Messi: 14
  • Tegyük gyorsan hozzá, a Real híveit túlságosan aligha zavarja ez az összevetés, amíg az első helyen áll az együttes a bajnokságban, és nyilvánvalóan nem veszélyezteti semmi a továbbjutást a Bajnokok Ligája csoportköréből.

    Olvasói sztorik