Nemzetközi foci

Ez már háború! Fegyelmit kezdeményezett a Barca

Nekimegy a spanyol labdarúgóliga elnökének a katalán klub, mivel az elöljáró kritizálta a csapat játékosainak viselkedését.

A katalánok azért fordultak a spanyol sportdöntőbírósághoz (TAD), mert Javier Tebas provokatívnak minősítette a barcelonai játékosok Valencia elleni gólörömét.

Múlt szombaton a Valencia-Barcelona mérkőzés 94. percében Lionel Messi győztes gólja után egy 17 éves hazai szurkoló a pályára hajított egy ásványvizes palackot, amely eltalálta a brazil Neymart. Az incidens következtében az ünneplő Barcelona játékosok közül többen is fejsérülést színleltek.

Ahogy arról az MTI beszámolt, Javier Tebas elítélte a Valencia-szurkolók viselkedését, azonban a Barcelona-játékosok provokatív gólöröméről is szót ejtett. Ez nem tetszett a katalán klub elnökének, Josep Maria Bartomeunak, aki szerint Tebas nyilatkozata sportvezetőhöz méltatlan és felelőtlen volt, ezért kezdeményezte a fegyelmi eljárást.

A spanyol liga fegyelmi bizottsága szerdán 1500 euró büntetést szabott ki a Valenciára, amely a 17 éves szurkolót kitiltotta a Mestalla Stadionból.

Olvasói sztorik