Nemzetközi foci

Nikolics: sok utolsó meccsem volt már a Legiában

A Real-játékosokkal nem, de Kádárral mezt cserélt a Legiával címvédésre törő magyar támadó.

Hosszabb interjút közölt a lengyel Przeglad Sportowy Nikolics Nemanjával. A támadót, aki az elmúlt szezonban sikert sikerre halmozott arról is kérdezték, ki végez az idei szezonban a lengyel góllövőlista élén.

– Harcolok azért, hogy megvédjem címemet. Eddig nem voltunk könnyű helyzetben, hiszen két fronton is helyt kellett állnunk. A csapat mostanra egyre jobban összeérett, kezd visszaállni minden a régi kerékvágásba, én is elkezdtem lőni a gólokat – mesélte a támadó.

Nikolics azt is elárulta, meglátása szerint második szezonja sokkal nehezebb Lengyelországban, mint az első volt. Kiemelte, a szurkolók azt kérdezik tőlük, miért gyengélkednek, de erre nincs egyszerű válasz. Az Európa-bajnokság megzavarta a csapat nyári felkészülését, ezért csupán tizenegy játékossal kezdte meg a Legia az alapozást. Az Eb-t megjárt játékosoknak csupán néhány napja maradt a vakációra, hiszen egyből kezdődtek a BL-selejtező küzdelmei. Nikolics szerint a gyenge kezdés ellenére – a Legia jelenleg nyolcadik a tabellán – a bajnokság még nem úszott el, csupán tizenkét pont a hátrányuk Lechia Gdansk mögött. Úgy látja, a Play Offot elérve megvédhetik címüket a bajnokságban, hiszen senkitől sem félnek.

Nikolics ugyanakkor az is kiemelte: érzi, hogy teste keveset pihent az elmúlt hónapok során, de meglátása szerint nincs oka amiatt szégyenkezni, hogy az idei huszonkét mérkőzésen tíz gól a mérlege. Annak ellenére sem, hogy a tavalyi idényt harminchat góllal zárta, és ez idő tájt sokkal jobbak voltak a mutatói.

A 29 éves támadót arról is kérdezték, klubja speciális mezzel készül-e számára Korona Kielce elleni hétvégi összecsapásra. Mint ismert, az elmúlt két bajnoki gólja után gólöröm közben levette dresszét, amiért sárga lapot kapott, ennek pedig edzője érthetően nem örült.

– Mindkét találat komoly érzelmet váltott ki belőlem, hatalmas hangulat volt mindkét összecsapáson a stadionban, nem kontrolláltam az érzelmeimet, de igyekszem ebben is javulni.

A magyar válogatott játékosa azt is elárulta: elsősorban a Bajnokok Ligája főtábláján való szereplés miatt nem váltott nyáron klubot, hiszen az ő álma is az volt, hogy nemzetközi porondon is megmutassa magát klubcsapatában.

– Azt mondtam nyáron a családomnak, most nincs itt az ideje a költözésnek. Jól érzem magam a klubnál, ahova 2018 nyaráig köt szerződés. A foci ugyanakkor az üzletről is szól, meglátjuk, mit hoz a jövő. 2015-ben, amikor a Legia lecsapott rám, nem volt szerződésem, azóta viszont sok gólt rúgtam a csapat színeiben. Most is abban állapodtunk meg a vezetőkkel: ha a klub és a számomra is jó ajánlat érkezik, beszélünk majd a hogyan továbbról. Ami biztos: sok „utolsó” meccset játszottam már a Legiában…

Nikolics azt is elárulta, a Real Madrid elleni BL-meccs után senkivel nem cserélt mezt, de a Lech Poznan elleni bajnoki után honfitársa, Kádár Tamás dresszét begyűjtötte.

Olvasói sztorik