Nemzetközi foci

Mourinho: Pogba mint belső védő? Nem kizárt!

A francia játékos jól bírja a kritikát, de idő kell, míg alkalmazkodik az angol focihoz.

Érdekes nyilatkozattal sokkolt Jose Mourinho, a Manchester United szakvezetője azt nyilatkoztaa Sky Sports riporterének, hogy Paul Pogba fenomenális belső védő lehetne.

A francia játékos nyáron világrekordot jelentő összeg ellenében tért vissza az Old Traffordra, egyelőre azonban igazi helyét nem találják a csapatban. Mourinho szerint csupán arról van szó, hogy a Serie A-ban eltöltött négy év után egy kis idő szükséges, míg Pogba alkalmazkodik az angol bajnokság ritmusához.

– Paul több pozícióban tud játszani, nem a poszttal vagy a technikai hadrenddel van a gond. A probléma szerintem inkább a következő: ha valaki más stílusú focit játszó országból érkezik Angliába, időre van szüksége, hogy hasonló szinten tudjon játszani, mint korábbi állomáshelyén – különösen igaz ez akkor, ha egy középpályásról beszélünk. Nehéz alkalmazkodni a különböző ligákhoz, de fenomenális játékos, hihetetlen képességekkel, óriási potenciál van benne. Paul még mindig rengeteget fejlődhet, a következő hét-nyolc évben szuper dolgokat érhet el a Manchester Uniteddel. Olyan adottságokkal rendelkezik, hogy tökéletes belső védő is válhatna belőle. Nem azt vártuk el Pogbától, hogy amint megérkezik hozzánk, máris az első napon hihetetlen dolgokra lesz képes… Maximálisan bízunk benne, Paul egyébként magabiztos srác, jól bírjuk a kritikát – nyilatkozta a portugál mester.

Olvasói sztorik