Nemzetközi foci

Így büntették a Valenciát a Barca elleni balhé után

A 17 éves szurkoló levélben kért bocsánatot a katalánoktól.

Mint arról korábban beszámoltunk, múlt hétvégén a Barcelona a 94. percben, Messi büntetőjével tudott nyerni a Valencia otthonában. A vendéglátók hősiesen küzdöttek, és sokáig úgy tűnt, hogy döntetlen is marad az állás, Messi győztes gólja után azonban elszabadultak az indulatok az Mestalla Stadionban.

A hazaiak ultrái nem tudták elviselni a vereséget az utolsó utáni percekben, ezért műanyag flakonokkal dobálták meg a katalánokat. Az egyik üveg eltalálta Messit, aki dühében kimutatott a drukkereknek, és azt üvöltötte, hogy “K*rva anyátok!”

A spanyol szövetség friss döntésének értemében a Valenciát 1500 eurós pénzbírsággal sújtották, ez átszámolva közel 465 ezer forintot jelent. Ezentúl a figyelmi bizottság kilátásba helyezte azt is: még egy hasonló eset után már zárkapuval bünteti a klubot.

Eközben levélbenkért bocsánatot az a 17 éves hazai drukker, aki megdobta a katalán játékosokat.

– Én vagyok az a szurkoló, aki palackot dobott a pályára. Amikor elhagyta a flakon a kezemet, egyből tudtam, óriási hibát követtem el. Őszintén megbántam, amit tettem – ez nem mutatja meg, milyen ember vagyok valójában és a valenciai szurkolókat sem azonosíthatják ilyen tettekkel. Miután Messi értékesítette a tizenegyest, a góljukat ünnepelték, és láttam, hogy Neymar a mi szurkolóinkat provokálja. Ebben a pillanatban nyúltam a földön heverő palackhoz és feléjük dobtam. Egy üres vizes palack volt, mégis egyszerre öt barcelonai játékos színlelt a pályán. Bocsánatot kérek a Barcelonától és szeretett klubomtól is – a Valenciának életem végéig drukkolni fogok – írta a fiú.

Olvasói sztorik