Nemzetközi foci

Darmstadt csak egy állomás Kleinheisler karrierjében

A németek méltatják a magyar középpályást, edzője azt is elárulta, miben kell még fejlődnie.

Hosszabb cikkben méltatta a német Frankfurter Allgemeine Zeitung Kleinheisler László kvalitásait, a cikk szerzője rögvest a beszámolója elején kiemelte: Darmstadt csak egy állomás lehet a tehetséges magyar karrierjében. Az is kiderült, hogy edzője, Norbert Meier csak „Kleene”-ként becézi a magyart. Azért kapta ezt a nevet, mert csupán 173 centiméter magasra nőtt, mégis a középpályája támadószekciójában nyújt egyre jobb teljesítményt.

Kiemelik, elévülhetetlen érdemei voltak csapata hétvégi győzelmében, ráadásul remek góllal vette ki részét a sikerből.

– Utoljára a norvégok elleni Eb-pótselejtezőn találtam a kapuba tétmérkőzésen, azóta majd’ egy év telt el. Ezért is marad számomra különösen emlékezetes ez a gól – nyilatkozta a 22 éves középpályás.

A cikk szerzője szerint a németül és angolul tanuló magyar lépésről lépésre építi fel karrierjét.

– 2016 januárjában, amikor megérkeztem Németországba szembesülnöm kellett azzal, hogy fizikálisan és játéktempóban óriási a lemaradásom – azon dolgoznom, hogy a hátrányból faragni tudjak. Nyáron kölcsönbe érkeztem a Darmstadhoz, ahol úgy érzem, élvezem az edzői stáb és a társak bizalmát is – folytatta a magyar, aki a cikk szerzője szerint olyan típusú játékos, akinek fontos a feltétel nélküli támogatás, és ezt a válogatottban is megkapta a Storck-Möller edzőpárostól.

Német klubedzője egyébként dicsérte honfitársunkat a lap hasábjain, de hangsúlyozta: labdatartásban nagyobb higgadtságot vár tőle.

Olvasói sztorik