Nemzetközi foci

Mata góljával nyert a United a manchesteri derbin

A City továbbra is rossz formában, a Ligakupában a városi rivális jelentette a búcsút.

Három Angol Ligakupa-mérkőzést rendeztek szerda este a nyolcaddöntőben, melyek közül egyértelműen a Manchester United-Manchester City összecsapást előzte meg a legnagyobb várakozás. Az MU az utóbbi négy tétmérkőzéséből egyet nyert csak meg, az előző bajnokiján pedig 4-0-ra kikapott a Chelsea-től, így nekik is jól jött volna a győzelem, akárcsak a szintén rossz formában lévő Citynek, amely már hat tétmeccs óta nyeretlen.

A hazaiak a De Gea – Valencia, Rojo, Blind, Shaw – Carrick, Herrera – Mata, Pogba, Rashford – Ibrahimovic, míg a vendégek Caballero – Maffeo, Otamendi, Kompany, Clichy – Fernando, A. García – Nolito, Sané, Navas – Iheanacho tizeneggyel kezdték a találkozót.

Rögtön ziccerrel kezdődött a meccs, már az első minutumban Iheanacho lőhetett volna gólt, de három méterről nagyon gyatrán fejelt fölé. Sajnos csak a kezdés volt jó, a nigériai csatár helyzete után leült a mérkőzés, és borzasztóan unalmas percek következtek. A 37. percig kellett várni az újabb nagy lehetőségre, ekkor azonban Ibrahimovic gyönyörű passzát Rashford elügyetlenkedte, és az ötös bal sarkánál beéérték a védők. A következő nagy helyzetet már csak a szünet után jegyezhettük fel, a 49. percben Pogba tíz méterről tüzelt, Caballeróról a kapufára pattant a labda. Négy perccel később már nem volt szerencséje a Citynek, Ibra középre tett labdájára Juan Mata érkezett középen, és tíz méterről senkitől sem zavartatva a jobb alsóba gurított. A kapott gól után valamelyest élénkebb lett a vendég együttes, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, így az egyenlítés is elmaradt. Mata gólja tehát azt jelentette, hogy a United jutott be a Ligakupa negyeddöntőjébe. Guardioláékon kívül még egy nagyágyú, a Chelsea is búcsúzott a kupától, miután 2-1-re kikapott a West Ham otthonában.

Angol Ligakupa, nyolcaddöntő

Manchester United – Manchester City 1-0 (0-0)

West Ham – Chelsea 2-1 (1-0)

Southampton – Sunderland 1-0 (0-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik