Nemzetközi foci

Dárdai: döntőbe akarunk jutni

Noha a berliniek kupaellenfele sereghajtó, a magyar szakvezető mégis nehéz mérkőzésre számít.

A Német Kupa második fordulójában idegenben van jelenése Dárdai Pál Hertha BSC-jének. A bajnokságban remeklő berliniek kedd este 20.45-től a St. Pauli vendégeként lépnek pályára – az aktuális rivális a Bundesliga 2-ben szerepel – meglehetősen gyengén, hiszen csupán öt pontot szerzett tíz forduló után, ezzel sereghajtó. Az előző körben a hamburgiak a Lübecket búcsúztatták.
Dárdai Pál a Hertha hivatalos oldalánígy nyilatkozott a találkozó előtt.

– Nagyszerű kupameccs vár ránk, a stadionban kiváló hangulat várható. A felderítőink több mérkőzésen megfigyelték a riválist, így tudjuk, mire kell készülnünk ellenük, külön videó-összeállítás készült az ellenfélből, jól feltérképeztük őket. Nem szabad azzal foglalkoznunk, amit a tabella mutat, a St. Pauliban komoly potenciál van. Az első bajnoki fordulóban a Stuttgarttal mérkőztek meg, és nagyon jó benyomást tettek rám, jól szervezett csapat a St. Pauli. Biztos vagyok abban, hogy a hazaiak nagyon motiváltak lesznek ellenünk, csakúgy, mint a Stuttgart ellen voltak. Fizikailag nehéz mérkőzésre számítok, maximálisan tiszteljük az ellenfelet – nyilatkozta a korábbi magyar szövetségi kapitány.

– Korábban a kupával kapcsolatban az volt a mondás, hogy menjünk oda és nyerjünk valahogyan Aztán elég gyakran blamáltuk magunkat – tette hozzá Dárdai. – Mostanra azonban változtattunk a mentalitásunkon. Az előző szezonban már belekóstolt a csapat, hogy milyen egyszerű lángra lobbantani az eufóriát. Most be akarunk jutni a döntőbe.

Olvasói sztorik